paginakop sub Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

Autisme test

Autisme test

Typ in een zoekmachine ‘autisme test kind’ 'PDD-NOS test kind' of ‘asperger test kind’ en je vindt zo tientallen online vragenlijsten die je kunt invullen om er achter te komen of jij een aan autisme verwante stoornis hebt. Let op: de uitkomst van die test is géén diagnose. Een diagnose wordt gesteld door een behandelaar van een specialistische instelling.

Test autisme bij kinderen

De online tests lopen in omvang en betrouwbaarheid enorm uiteen. Sommigen bestaan uit slechts vier vragen, anderen uit meerdere tientallen vragen. De uitkomsten van deze autisme testen kunnen een indicatie zijn, maar vormen géén diagnose.

Het gebruik van deze tests kan dan ook niet worden beschouwd als een consult of een behandeling bij een arts. Wij raden je aan de uitkomsten van de test met de huisarts te bespreken.

De huisarts verwijst je door naar instellingen die professionele diagnostiek en behandeling bieden op het gebied van autisme bij kinderen en/of volwassenen. Jij of je ouders kunnen met een verwijsbrief zelf contact opnemen met Youz. Direct online aanmelden.

Sarr Expertisecentrum Autisme

Wij hebben speciale teams waar kinderen én volwassenen met autisme naar toe verwezen worden door hun behandelaar. Deze teams hebben de naam Sarr Expertisecentrum Autisme.

Sarr Expertisecentrum Autisme voert regelmatig onderzoek uit naar effectieve behandelmethodes. Kinderen en hun ouders kunnen terecht op onze locaties in Rotterdam en Purmerend.

Diagnose autismespectrumstoornis (ASS)

"Een diagnose in het autismespectrum is ingrijpend voor een kind, voor ouders, maar ook voor de rest van het gezin en de omgeving. Autisme is niet te genezen. Gelukkig zijn er wel gespecialiseerde behandelingen die helpen bij het verminderen van klachten, het verbeteren van vaardigheden en een toename van kennis en inzicht in de stoornis", zegt Jacqueline Bailly, psychotherapeut en directeur zorg bij Youz.