Problemen bij of naast genderdysforie

Problemen bij of naast genderdysforie

Hoe ga jij om met gevoelens van genderdysforie? Hoe herken je het, en ook hoe erken je het.  Vragen die we samen met jou willen beantwoorden. Ook je ouders hebben allerlei vragen, zoals hoe serieus ze de gevoelens van hun kind moeten nemen. Ook voor hen is Youz er.

Voor jou en andere jongeren

Vragen hebben over je eigen gender kan heel verwarrend zijn. Wie ben je? Waar behoor jij toe? Het is dan heel goed om met andere jongeren te praten over hoe jij je voelt, waar je staat in het proces van herkennen en erkennen van je seksuele identiteit. Dat roept allerlei vragen bij je op. Die kun je veilig delen met anderen die ook worstelen met dit soort vragen en gevoelens. Youz kan daar een rol spelen door bijvoorbeeld bijeenkomsten voor jongeren met genderissues te organiseren.

Je moet (weer) positief leren denken over jezelf en je lichaam en het meer zichtbaar durven worden in wat je voelt. Steun en aanmoediging krijgen van anderen en merken wat je nodig hebt om jezelf te zijn. Hoe je met je eigen mannelijkheid/vrouwelijkheid omgaat. In de bijeenkomsten worden ook thema's besproken als: onzekerheid, sociale situaties, meer durven uitkomen voor wie je bent, ook in de liefde.

Je anders voelen, je niet begrepen voelen, gekwetst worden omdat je anders bent kan zorgen voor schaamtegevoelens en depressiviteit. Jongeren met genderissues hebben vaak ook een laag zelfbeeld en lopen een groter risico gepest te worden.

Voor jouw ouders

Youz kan ook je ouders helpen. Het liefst organiseren we bijeenkomsten met andere ouders zodat die ook ervaringen kunnen uitwisselen en informatie gedeeld kan worden. 

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op.