Albatros

Albatros

De Albatros is er voor jongeren van 16 tot 23 jaar met bijvoorbeeld een trauma en/of persoonlijkheidsstoornissen. Zij zijn vastgelopen in hun ontwikkeling en daardoor gaat het bijvoorbeeld thuis en op school niet goed.

Wat leer je bij de Albatros?

Heb je het gevoel dat je op meerdere vlakken van je leven zo vast loopt dat andere vormen van hulp niet voldoende zijn? Je leert bij de Albatros op een andere manier met je emoties om te gaan, in samenwerking met andere jongeren. Hierdoor leer je jezelf en anderen beter te begrijpen.

Bij de Albatros volg je ongeveer 9 maanden intensieve behandeling. Tijdens deze behandeling kun je klinisch zijn opgenomen (dat betekent dat je op de afdeling slaapt) of kom je overdag naar de Albatros. Er is ook een mogelijkheid tot begeleid wonen op de Riouwstraat (Den Haag) bij Stichting Anton Constandse. Dit is allemaal afhankelijk van jouw situatie. De behandeling helpt je om een zo normaal mogelijk leven te kunnen leiden. Dat doe je door te leren mentaliseren bij Mentaliseren Bevorderende Therapie (MBT), een vorm van (dag)klinische groepspsychotherapie. Hier kun je de ervaringsverhalen van een jongere en een moeder lezen; zeker de moeite waard om een beter beeld te krijgen van de Albatros.

Hoe ziet de behandeling er uit?

In het volgende bestand staat per onderdeel uitgelegd wat de behandeling inhoudt.

Je ouders worden ook betrokken bij jouw behandeling bij de Albatros. Zij volgen bijvoorbeeld speciale ouderbijeenkomsten en krijgen ouderbegeleiding.

Wie werken er bij de Albatros?

Ons team bestaat uit ongeveer 10 sociotherapeuten, twee groepstherapeuten, een psychotherapeut in opleiding, een psychiater, een psychomotore therapeut, een beeldend therapeut, een psychodramatherapeut, een ouderbegeleider, een systeemtherapeut, een coördinator, een afdelingsmanager behandelzaken en secretariële ondersteuning.

Praktische zaken

  • We hebben 21 plaatsen voor jongeren, klinisch en deeltijd.
  • Jongeren uit heel Nederland kunnen aangemeld worden, als familie bereid is te reizen om deel te nemen aan de behandeling. Het over grote deel van de aangemelde cliënten komen uit regio Haaglanden en vervolgen na beëindiging van behandeling op de Albatros, hun behandeling ambulant bij Youz.
  • Je vindt de Albatros in Den Haag, aan de Dr. van Welylaan.

Binnenkijken bij de Albatros