PRT

Pivotal Response Treatment (PRT) is voor ouders en hun jonge kinderen die het lastig vinden om contact te maken met anderen, (waarschijnlijk) omdat uw zoon of dochter autisme heeft. En dat zorgt ervoor dat u zich als ouder zorgen maakt over de ontwikkeling van uw kind.

Wat is Pivotal Response Treatment ?

Pivotal Response Treatment (PRT) is een evidence based behandeling waarbij u als ouder leert om uw kind te motiveren om meer contact te maken en meer communicatieve vaardigheden te ontwikkelen.

Wat leren mijn kind en ik bij Pivotal Response Treatment?

Als een kind niet goed contact maakt, dan heeft dat vaak gevolgen voor de ontwikkeling. Want in contact leert uw kind bijvoorbeeld taal gebruiken, emoties herkennen, oogcontact maken, de beurt nemen, imiteren. En daar gaat u samen met uw kind aan werken bij Pivotal Response Treatment.

Uw kind leert plezier te krijgen in contact. Dat leert hij of zij door met u te spelen, terwijl u van uw trainer technieken leert om de interactie te vergroten. Zo zal uw kind steeds meer succeservaringen krijgen en nieuwe communicatieve vaardigheden aanleren. En daardoor kan uw kind zich beter ontwikkelen.

Praktische zaken

  • Een PRT-bijeenkomst duurt 45 minuten
  • De bijeenkomsten zijn wekelijks
  • Hoe vaak u PRT volgt, is afhankelijk van hoe lang het nodig is
  • Tijdens een aantal PRT-bijeenkomsten maken we ook opnames van u en uw kind. Deze opnames worden alleen voor de behandeling gebruikt.
  • U volgt PRT bij Youz