Behandeling kliniek en dagbehandeling

Behandeling kliniek en dagbehandeling

We behandelen onze jongeren met een multidisciplinair team. De basis van het verblijf en behandeling is een sociotherapeutische leefgroep.

Behandeling kliniek

We geven individuele en groepsgerichte therapieën, verbaal en non-verbaal. Tevens hebben we trainingen waar jongeren aan deel nemen zoals een sociale vaardigheidstraining, agressieregulering en drugspreventie. Ook volgen onze jongeren onderwijs binnen De Fjord. Ouders worden betrokken bij het behandeltraject.

Medicatie

Medicatie kan onderdeel zijn van de behandeling.

Dagbehandeling

Binnen de dagbehandeling bieden wij een "all-in pakket" van individuele en groepsgerichte therapie en training én onderwijs. Dagbehandeling is van maandag tot en met vrijdag. Bij de dagbehandeling is het noodzakelijk dat de jongere een vrij stabiele woonplek heeft. De meeste jongeren komen uit Rotterdam en omgeving. De reistijd tussen de woonplek en De Fjord, met openbaar vervoer, moet binnen redelijke grenzen liggen.

Polikliniek

Binnen de polikliniek bieden wij onderzoek in de vorm van een uitgebreid persoonlijkheids- of intelligentieonderzoek. Ook geven we individuele en groepsgerichte therapie bij de polikliniek. De jongere woont echter niet in De Fjord en gaat ook niet bij ons naar school. Indien gewenst houden we contact met de school van de jongere.