Nieuws detail paginakop

Actueel

lunchwebinars_web.jpg
07 september 2021

30 minuten lunch webinars voor professionals

Brijder Jeugd organiseert een aantal korte lunch webinars over drugstrends, cannabis, psychedelica en stoppen met alcohol. Deze webinars zijn bedoeld voor huisartsen en (zorg)hulpverleners. Deelname is gratis, maar men moet zich wel vantevoren aanmelden.

Drugs Trends - dinsdag 28 september van 12:00 -12:30
Het gebruik van drugs is onderhevig aan trends. Het ene moment is XTC populair, en dan lezen we in de media veel over 3-mmc of lachgas. Wat zijn de trends op dit moment?
Tijdens dit lunchwebinar geven we je informatie over de huidige trends en het gebruik en effect van deze middelen.
Schrijf je hier gratis in.

Cannabis - donderdag 28 oktober van 12:00-12:30
Cannabis in Nederland, volgens de jongeren gebruikt iedereen dit. Maar is dit wel zo? Wat moet je weten over cannabis? Is er verschil in effect bij jongeren en volwassenen?
Tijdens dit lunchwebinar geven we u informatie over cannabis. Wat zijn de effecten? Is het schadelijk voor het brein? 
Schrijf je hier gratis in.

Psychedelica - donderdag 25 november van 12.00-12:30
Tijdens dit lunchwebinar vertellen wij u meer over psychedelica. Psychedelisch betekent ‘geest-openbarend’ en bij gebruik ervaart iemand de werkelijkheid op een andere manier. Vragen als: wat doen psychedelische drugs met je en wat zijn de effecten, voordelen en risico’s worden tijdens dit webinar besproken.
Schrijf je hier gratis in.

Alcohol/Ik Pas - dinsdag 14 december van 12:00 -12:30
Feestje, beloning na een dag werken, een glas wijn bij een lekkere maaltijd, alcohol lijkt erbij te horen. Maar wanneer wordt alcoholgebruik problematisch en wat als je dan wilt stoppen of minderen en dat lastig blijkt te zijn? Hoe zet je je alcoholgebruik op pauze? Met IkPas ga je de uitdaging met jezelf aan door 30 dagen niet te drinken. Tijdens dit webinar gaan we ook in op hoe je IkPas binnen jouw werk of organisatie kunt inzetten. Want misschien is het leuk om de uitdaging met collega’s aan te gaan.
​​​​​​​Schrijf je gratis in.

Live online uitzending
​​​​​​​Een webinar is een live online uitzending waaraan iedereen kan deelnemen, vanaf elke gewenste plek via computer, laptop of tablet. Tijdens dit webinar stel je via een afgeschermde chat vragen aan onze experts. De vragen worden zoveel mogelijk tijdens het webinar beantwoord.

Brijder Jeugd
​​​​​​​Brijder Jeugd biedt advies, voorlichting en hulp betreffende middelengebruik, zoals cannabis, alcohol of XTC, maar ook gokken, gamen of sociale mediagebruik.