Nieuws detail paginakop

Actueel

Dromen+verwezenlijken+PG+prijs+_web.jpg
16 november 2021

Beter Thuis wint PG Prijs 2021

"Drie verschillende organisaties en toch 1 team. Achter de voordeur van Beter Thuis staan Youz, Ipse De Bruggen en Jeugdformaat paraat om gezinnen die meerdere, en vaak hardnekkige, problemen te helpen. En dat doen ze met een in de tijd beperkt aanbod." Marc Blom, juryvoorzitter van de PG Prijs, noemt deze samenwerking en aanpak bijzonder inspirerend en en roept Beter Thuis uit tot winnaar van de PG Prijs 2021.

“We moesten 33 inzendingen beoordelen en het is mooi om gepassioneerde collega’s te zien die hun ideeën presenteren om de zorg aan mensen met psychische problemen te verbeteren. Dat maakt me trots. Maar uiteindelijk moesten we toch keuzes maken. Ook al ben je niet in de prijzen gevallen, deel je idee met anderen en inspireer ze,” roept Marc op. “Daarmee maken we onze zorg beter.”

Wat doet Beter Thuis?

Beter Thuis biedt integrale specialistische behandeling aan gezinnen met meervoudige en complexe problematiek. Het is een enorme stap voorwaarts dat gezinnen nu dankzij Beter Thuis de zorg kunnen krijgen vanuit diverse invalshoeken en niet meer hoeven aan te kloppen bij verschillende voordeuren voor zorg en begeleiding.

Wanneer komt Beter Thuis in beeld?

Als een gezin te maken heeft met op elkaar ingrijpende problemen. Dus als het gezinsfunctioneren op meerdere leefgebieden, zoals school, werk en het sociale leven, vastloopt.
Als er een (vermoeden van) psychiatrische problematiek is en/of een ontwikkelingsachterstand, gecombineerd met opvoedingsproblemen. Als er sprake is van psychische problemen bij de ouders of een verstandelijke beperking. De problematiek is dan zo breed en complex dat kennis en kunde vanuit de ggz, jeugdhulp, LVB en opvoedhulp nodig is voor een integrale specialistische gezinsbehandeling. Beter Thuis biedt dat.

PG Prijs

De PG Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan teams binnen Parnassia Groep die met hun aanpak of innovatie hebben gezorgd voor betere patientenzorg. De hoofdprijs bedraagt vijfduizend euro. Daarnaast zijn er andere mooie geldprijzen en een wisselbeker beschikbaar. Dit jaar dienden 33 teams hun project in.