Nieuws detail paginakop

Actueel

tijdelijk-tegel-400x200-1.jpg
15 maart 2021

Burgemeester Den Haag opent bus GIJS

Donderdag 11 maart stapte burgemeester Jan van Zanen (Den Haag) aan boord van GIJS, de mobiele spreekkamer voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking én psychische problemen. Met bus GIJS komen de specialisten van Youz - De Banjaard voortaan naar de kinderen toe in plaats van andersom. Een nieuwe manier om de juiste zorg op de juiste plek te bieden.

GGZ komt naar jou toe

Door de rollen om te draaien en specialisten naar patiënten toe te laten gaan, zorgen we er voor dat kinderen kunnen deelnemen aan de maatschappij. Op elke locatie kan een therapiesessie plaatsvinden. Met GIJS kunnen we jongeren met psychische problemen en een licht verstandelijke beperking onderzoeken en behandelen in hun eigen vertrouwde omgeving, thuis of bij een instelling. In februari reden Corine van Vliet, kinder- en jeugdpsychiater en bedenker, samen met behandelaar Clarie Dekker voor het eerst met GIJS naar een patiënt.

Burgemeester Jan van Zanen:

"Een waardevol initiatief. Goed om te horen dat deze kinderen en jongeren in hun vertrouwde omgeving de zorg kunnen ontvangen die zij nodig hebben. Juist nu in deze coronatijd is dat erg belangrijk."

De burgemeester schrijft er ook over in zijn fotodagboek.

GIJS speelt ook in op de behoefte mee te denken bij ingewikkelde casuïstiek (consulten & second opinion bij ketenpartners) op locatie. En nog meer op te trekken met partijen die zich bezighouden met de zorg voor kinderen met psychische problemen. Denk aan Ipse de Bruggen, Jeugdformaat, Schakenbosch, Middin, Jeugdteams, speciaal onderwijs instellingen en kinderziekenhuizen.

GIJS is mogelijk gemaakt door steun vanuit Fonds1818, Vrienden Parnassia Groep, Kiwanis en Youz.