Nieuws detail paginakop

Actueel

tijdelijk-tegel-400x200-1.jpg
05 juli 2021

Collega en hoogleraar Robert Vermeiren te gast in VPRO Zomergasten

Onze collega en hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Robert Vermeiren is dit seizoen de derde gast in VPRO Zomergasten. De aflevering is zondag 1 augustus om 20.20 uur te zien op NPO 2​.

Robert Vermeiren is hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie en sub afdelingshoofd van LUMC Curium, academisch centrum voor kinderen met ernstige psychische problemen. Robert is al decennialang het boegbeeld van de Nederlandse kinderpsychiatrie en vestigde zich onder meer met functies als voorzitter van de afdeling kinderpsychiatrie bij de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en hoofdredacteur van vakblad De Psychiater en leidt de afdeling onderzoek van Youz.

Robert mengt zich in tal van debatten. Hij spreekt zich zeer kritisch uit over de decentralisatie van de jeugdzorg, waardoor kinderen met complexe problemen moeilijker hulp krijgen. Tijdens de tweede lockdown signaleerde hij in een brandbrief, ondertekend door alle hoogleraren kinderpsychiatrie, dat de Jeugd GGZ overspoeld wordt met jongeren die vastlopen door de grote inperking van hun bewegingsvrijheid.

Benieuwd naar dit interview? Kijk dan op zondag 1 augustus om 20.20 uur naar Zomergasten op NPO 2​.

BUTTON https://www.vpro.nl/programmas/zomergasten/kijk/afleveringen/2021/robert-vermeiren.html