Nieuws detail paginakop

Actueel

tijdelijk-tegel-400x200-1.jpg
22 april 2021

Een slaapprogramma voor jongeren met last van slapeloosheid

Youz Online start een samenwerking voor de ontwikkeling van online groepsbehandelingen voor jongeren met slaapproblemen.

Deze samenwerking is met Drs. Danielle Hendriks-Sandries (orthopedagoog-generalist en somnoloog bij Hendriks Familycoaching) en Dr. Ed de Bruin (universitair docent bij de afdeling Psychology, Health and Technology van de Universiteit Twente en onderzoeker bij Urban Mental Health, UvA).

SlimSlapen

SlimSlapen richt zich op de behandeling van insomnia (slapeloosheid) bij jeugdigen van 13 tot en met 19 jaar en bestaat uit internettherapie en groepstherapie. Beide vormen hebben een duur van zes weken. Tijdens de behandeling worden jeugdigen cognitief-gedragstherapeutische technieken aangereikt en aangeleerd om hun slaap te verbeteren. Het doel van de behandeling is het verbeteren van de inslaap- en doorslaapstoornissen en het verbeteren van het functioneren overdag.

Het belang van slaap

Goed slapen is van groot belang voor onze mentale en lichamelijke gezondheid. Af en toe een nacht slecht slapen is niet erg, maar langdurig (minimaal drie maanden) slecht slapen kan voor problemen zorgen. Van stemmings- en concentratieproblemen tot eetproblemen, diabetes, een verstoorde biologische klok en psychische aandoeningen, zoals een depressie of een psychose. Lees op de website van PsyQ meer over slaapproblemen.

Meer informatie over SlimSlapen

Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut kun je meer lezen over SlimSlapen.