Nieuws detail paginakop

Actueel

tijdelijk-tegel-400x200-1.jpg
29 juli 2021

Faillissement Virenze

Virenze is per 1 januari 2018 vanwege een faillissement overgenomen door twee organisaties, MET ggz (volwassenen in Limburg) en Youz, onderdeel van Parnassia Groep.

Parnassia Groep is een maatschappelijke organisatie die zorg verleent aan kinderen en jeugdigen, gezinnen en volwassenen in een groot aantal regio’s in Nederland, waar ook Virenze hulp bood. Youz is specialist in kinder- en jeugdpsychiatrie. We helpen kinderen en jongeren met psychische en psychiatrische stoornissen met een breed behandelaanbod. De werkwijze van Youz sluit goed aan op die van Virenze.

200x200+virenze.jpg

Informatie voor voormalig Virenze-cliënten over het medische dossier

De curator van Virenze, MET ggz en Parnassia Groep hebben afspraken gemaakt over de bewaring van medische dossiers van oud-Virenze cliënten die niet meer bij ons in behandeling zijn. Parnassia Groep zal die dossiers gedurende de wettelijke bewaartermijn bewaren ten behoeve van oud-Virenze cliënten en toekomstige inzage- en vernietigingsverzoeken afhandelen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) is hierover geïnformeerd en heeft deze werkwijze als zorgvuldig beoordeeld. Ook de rechter-commissaris in het faillissement van Virenze is hierin gekend.

Voor vragen over jouw medisch dossier kun je contact opnemen met onze Informatieservice via het mailadres: informatie@parnassiagroep.nl of telefoon 088 - 357 13 57.

Vermeld daarbij de aard van jouw verzoek, dat het om een dossier van Virenze gaat, wanneer je destijds bij Virenze jouw behandeling heeft afgerond, jouw naam, huidige adres en telefoonnummer. Tevens is het noodzakelijk een kopie van een geldige identiteitsbewijs mee te sturen.