Nieuws detail paginakop

Actueel

tijdelijk-tegel-400x200-1.jpg
15 april 2021

"GIJS on tour" langs de donateurs

Geen plekje in de bus voor de kinderen, maar voor de donateurs. GIJS maakte een tour langs Fonds1818, Kiwanis Den Haag en stichting Vrienden Parnassia Groep. Zij werden bedankt voor de realisatie van GIJS, zodat we nu kinderen en jongeren met psychische problemen en een licht verstandelijke beperking kunnen onderzoeken en behandelen in hun eigen vertrouwde omgeving, thuis of bij een instelling.

Corine van Vliet, kinder- en jeugdpsychiater en bedenker van GIJS, vertelde over de eerste ervaringen met de bus en het plezier en de trots die kinderen voelen als GIJS bij hun langskomt. Wanneer het voor kinderen of jongeren moeilijk is om op locatie te komen, komt GIJS naar ze toe in hun eigen vertrouwde omgeving. Bekijk ook dit filmpje​ wat het Algemeen Dagblad maakte.

Stichting Vrienden Parnassia Groep

Marianne van Duijn is sinds januari 2021 voorzitter van bestuur van Vrienden Parnassia Groep:  

"GIJS is een prachtig voorbeeld van initiatieven om kwetsbare kinderen te bereiken. Mede dankzij de steun van onze collega's en bedrijfsvrienden worden deze en andere initiatieven mogelijk gemaakt. Daar zijn wij zeer dankbaar voor."

Vrienden van Parnassia ondersteunt initiatieven, daar waar reguliere zorg dat niet kan.