Nieuws detail paginakop

Actueel

GIJS+congres_web.jpg
03 november 2021

GIJS op het EAMHID congres in Berlijn

De mobiele spreek- en behandelkamer op wielen van het team van De Banjaard, onderdeel van Youz in Den Haag,  toert sinds begin 2021 door Nederland met groot succes. Gebruik van de bus GIJS (GGZ In Jouw Straat) maakt behandeling laagdrempelig. Uit de vragenlijsten blijkt dat kinderen het leuk vinden om in te stappen en zich veilig voelen in de bus. Daarnaast zijn ouders en professionals heel tevreden over de flexibiliteit en mogelijkheden.

Met deze boodschap gingen collega’s Corine van Vliet, Nadine van Ooijen, Liesbeth Planqué en Clarie Dekker op pad naar het EAMHID (European Association for  Mental Health in Intellectual Disability) congres in Berlijn. Gijs had graag mee gewild, maar vanwege de actieradius van de elektrische bus was Duitsland toch net te ver. Bovendien kunnen de andere collega’s de bus ondertussen ook niet meer missen.

Door de consulten, behandelingen en onderzoeken te filmen, konden we toch een beeld tonen van onze werkzaamheden in de bus.

De anderhalf uur spreektijd was eigenlijk te kort om alle mogelijkheden en voordelen te bespreken. Maar het enthousiasme waarmee we ons verhaal konden presenteren moet zijn overgekomen. Wie weet rijden er binnenkort bussen met de naam Gijs (of Gustav) in Duitsland!