Nieuws detail paginakop

Actueel

nieuws-gijs.jpg
06 december 2022

Nederlands Dagblad op pad met GIJS

Een journalist van het Nederlands Dagblad ging op pad met collega’s kinderpsychiater Corine van Vliet en speltherapeut Clarie Dekker en maakte daar een reportage over. Elke maandag verruilen Corine en Clarie hun behandelkamers voor een knusse bus: GIJS. Ze trekken eropuit om kinderen met een licht verstandelijke beperking en psychische problemen op te zoeken.

Annelies Buit – Kooiman reed een dagje mee, en zag hoe Giovanni (15) en Anir (9) werden behandeld in de gezellige behandelkamer op wielen. Anir: ‘Ik vind naar GIJS gaan heel leuk. Dat is mijn eigen plekje. En de kussens zijn lekker zacht.’

Bus GIJS is een uitkomst voor veel kinderen. Corine: ‘De ouders van kinderen die wij behandelen, vinden het vaak moeilijk om hun leven te organiseren. Ook zien de ouders en kinderen vaak op tegen de reis naar onze locatie. Of ze hebben niet genoeg geld voor de tram. Dat zorgt voor stress, waardoor veel kinderen niet komen opdagen bij een afspraak op locatie.’ Met de bus brengen ze daarom de zorg naar kinderen toe: bij hun woonhuis, de zorgboerderij of hun school.

Clarie: ‘Kinderen en ouders beoordelen de bus heel positief. Dat willen we. Als mensen tevreden zijn, helpt dat in de behandeling. Dan kunnen gezinnen sneller verder zonder onze hulp.’

Lees het hele verhaal over de elektrische bus op nd.nl (na aanmelden voor de nieuwsbrief kun je vier artikelen per maand gratis lezen)