Nieuws detail paginakop

Actueel

nieuws-lkh-topggz-arnhem.jpg
12 december 2022

TOPGGz-keurmerk uitgereikt aan Leo Kannerhuis

Op maandag 12 december is het TOPGGz-keurmerk opnieuw uitgereikt aan het Leo Kannerhuis. Patiënten zijn door dit keurmerk verzekerd van hoogspecialistische en innovatieve patiëntenzorg op het gebied van autisme. Door wetenschappelijk onderzoek, delen van kennis en bieden van opleiding draagt Leo Kannerhuis merkbaar bij aan betere behandeling en zorg voor mensen met autisme.

In 2009 kreeg Leo Kannerhuis het TOPGGz-keurmerk voor de eerste keer en tussentijds is het keurmerk na inhoudelijke beoordelingen telkens verlengd.

Het Leo Kannerhuis biedt hoogspecialistische zorg aan mensen met autisme die vastlopen in hun ontwikkeling en waarbij de behandeling in de specialistische zorg onvoldoende resultaat oplevert. Veelal spelen er bij deze mensen ook nog andere psychische problemen.

Trots op onze collega’s

Jacqueline Bailly (directeur zorg) sprak de Leo Kannerhuis collega’s op de locaties Arnhem, Nijmegen en Amsterdam toe die via een live videoverbinding meekeken naar de uitreiking:  “Jullie zijn zo goed bezig. Met tomeloze energie en gedrevenheid hebben jullie vanuit verschillende locaties gewerkt aan ons gemeenschappelijke doel, namelijk het TOPGGz-keurmerk.” In eerdere speeches kwam het innovatieve van Leo Kannerhuis ter sprake; wij durven en gaan het aan. We staan open om te leren van elkaar zodat we onze patiënten de handvatten kunnen geven waardoor ze het leven kunnen leiden dat bij hen past. Die instelling maakt Leo Kannerhuis een kenniscentrum en een prachtige plek voor verdere opleiding. Onze kennis delen we graag zodat alle mensen met autisme-vraagstukken beter geholpen kunnen worden.  

Elnathan Prinsen, lid raad van bestuur sinds juni 2022, was ook aanwezig bij de uitreiking:“Ik werk sindsdien 1 dag per week bij het Leo Kannerhuis en zie daar hele bijzondere ontwikkelingen waar behandelende collega’s en patiënten beter en sterker door worden. Laat deze toegevoegde waarde zien en blijf laagdrempelig beschikbaar voor diegenen die een beroep op jullie doen.”

Over TOPGGz

TOPGGz staat voor hoogspecialistische patiëntenzorg in combinatie met de ontwikkeling van het vakgebied. TOPGGz wil een impuls te geven aan kwaliteit, innovatie en doelmatigheid van de ggz. En zo patiënten een nieuw perspectief op herstel te bieden. De stichting bestaat inmiddels 15 jaar en er zijn iets meer dan 50 TOPGGz-afdelingen.

Feestelijke uitreiking bij Leo Kannerhuis in Arnhem

Feestelijke uitreiking bij Leo Kannerhuis in Nijmegen

Feestelijke uitreiking bij Leo Kannerhuis in Amsterdam