Beekbergen ambulant

Over ons

Wij helpen kinderen, jongeren en jongvolwassenen die klachten of ernstigere problemen hebben. Ook hun gezin helpen wij. Ons doel is om iedereen weer een gewoon leven te laten ervaren. Dat doen wij samen en dichtbij.


Jeugd en gezin

Wij richten ons op kinderen en jongeren vanaf 6 jaar tot en met 25 jaar en hun gezinnen, bij wie een vermoeden bestaat van kinder- en jeugdpsychiatrische problematiek (IQ > 80).
Afhankelijk van de leeftijd van de zes tot en met achttienjarigen worden ouder(s)/verzorger(s) zoveel mogelijk betrokken in het diagnostiek- en/of behandeltraject. Het kind en zijn omgeving staan centraal in onze benadering en de weg naar herstel. Daar staan wij om bekend. Soms is het prettig dat ouders ook behandeld worden. Wij hebben om die reden dan ook een behandelaanbod voor volwassenen.
Zorg voor kind en ouder blijft op die manier onder één dak en verloopt daardoor cliëntvriendelijk en efficiënt. De ouder krijgt een eigen behandeltraject en behandelplannen van ouder en kind worden op elkaar afgestemd.

Wij zijn wij

Ons team bestaat uit diverse behandeldisciplines met de mogelijkheid zich te richten op het hele gezin: psychiater, psychotherapeut, GZ-psychologen, systeemtherapeut, basispsychologen, orthopedagogen en een maatschappelijk werker.

Wat bieden wij

Kinderen, jongeren en hun gezin zijn bij ons op de juiste plek voor onder andere cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Wij bieden ook EMDR en Imaginaire Rescripting aan voor zowel kind en jeugd en volwassene. Deze traumabehandelingen kunnen een onderdeel zijn binnen het behandeltraject. Indien nodig, kunnen wij ook begeleiding aan huis bieden om het behandeleffect te vergroten. Daarnaast bieden wij behandelingen als psycho- educatie, individuele (psycho)therapie, ouderbegeleiding, groepstherapie, systeemtherapie of een combinatie hiervan, eventueel aangevuld met medicamenteuze behandeling.

Contra-indicaties

  • Psychoses
  • Ernstige verslavingsproblematiek
  • Suïcidaliteit / crisisgevoeligheid
  • Ernstige eetstoornissen
  • Hoog risico op ernstige conflicten en/of geweld

Aanmelden

Er is altijd een SGGZ verwijzing nodig van een (huis)arts of (bij kinderen en jongeren tot 18 jaar) de gemeente. Een kind, jongere of jongvolwassene kan aangemeld worden via ZorgDomein, GGZ: Youz: hierbij geeft u aan dat het voor Youz Beekbergen is.

Geen wachttijden

Wij kunnen u melden dat we op dit moment vrijwel geen wachttijd hebben voor onderzoek en behandeling. Mocht u geïnteresseerd zijn in ons behandelaanbod voor een cliënt van u of behoefte hebben aan meer informatie, neemt u dan gerust contact met ons op, via telefoonnummer: 088 – 358 88 90.

Beekbergen ambulant

Adres

Loenenseweg 1
7361GA Beekbergen
088 358 88 90