Capelle aan den IJssel De Fjord

Over ons

De Fjord is een hoogspecialistische behandelvoorziening voor jongeren met een combinatie van psychische stoornissen en gedragsproblemen. Naast een aantal klinische afdelingen, is er een dagbehandelafdeling en een ambulant team.


Centrum voor een bijzondere doelgroep

Bij De Fjord behandelen we jongeren in de leeftijd van 16 t/m 20 jaar. De Fjord biedt zorg op maat en kijkt individueel per jongere of De Fjord passend is. De jongeren hebben gedragsproblemen (zelfbepalend, grensoverschrijdend, oppositioneel of delinquent gedrag) en een (combinatie van) psychische stoornis(sen) (o.a. hechtingsstoornis, persoonlijkheidsstoornis, autisme spectrum stoornis, eetstoornis). Druggebruik en/of crimineel gedrag kunnen hier onderdeel van zijn. Ook is er meestal sprake van eerdere behandeling door jeugdzorg instellingen of instellingen voor kinder- en jeugdpsychiatrie, die vaak negatief is beëindigd of waarbinnen een jongere is vastgelopen. Gezien de complexiteit van de problematiek, is de gemiddelde behandelduur ongeveer 12 maanden.

Jongeren kunnen vrijwillig of gedwongen worden opgenomen. Enige motivatie voor behandeling is noodzakelijk. Echter het vertrouwen in de hulpverlening is gering omdat de jongeren al veel en lang te maken hebben gehad met de hulpverlening.

Meer informatie

Lees ook nieuwsbericht 'Oog voor de mens en zorg op maat bij hoog specialistische behandelvoorziening'

Of de pagina over De Fjord.

“Ik zie hem nog zo binnenkomen, de jongen van een jaar of 17. Hij had veel agressieve uitbarstingen en was depressief vanuit een pestverleden. Met een fors alcoholprobleem om het gevoel er toch nooit bij te horen weg te drinken.”

Lees verder

Capelle aan den IJssel De Fjord

Adres

Poortmolen 121
2906 RN Capelle ad IJssel
088 358 87 77

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur