Gouda Spoorstraat

Gouda Spoorstraat

Wij helpen kinderen, jongeren en jongvolwassenen die klachten of ernstigere problemen hebben. Ook hun gezin helpen wij. Ons doel is om iedereen weer een gewoon leven te laten ervaren. Dat doen wij samen en dichtbij.


Zorgaanbod

Op de locatie Spoorstraat in Gouda zijn er drie afdelingen.

 • De Banjaard polikliniek
  De Banjaard is er voor kinderen en jongeren tussen 0 en 19 jaar bij wie er (vermoedelijk) sprake is van psychiatrische problemen en die een verstandelijke beperking (IQ lager dan 85) hebben.

  Behandeling
  ​​​​​​​Een behandeling kan bestaan uit gesprekken, verschillende soorten therapie, medicatie of trainingen. Uw kind kan dat volgen in een groep met andere kinderen, of alleen. De hulp die afdeling Banjaard biedt duurt maximaal één jaar. Welke zorg het beste bij uw kind en uw gezin past is afhankelijk van wat er nodig is. We bieden zorg op verschillende manieren aan.
 • De Banjaard Intensief Ambulant
  ​​​​​​​Intensief Ambulant biedt procesdiagnostiek, en behandeling aan kinderen/jongeren met het vermoeden van psychiatrische problematiek. De behandeling is zowel op school als thuis. Het behandelaanbod is bedoeld voor normaal begaafde kinderen en kinderen met een verstandelijke beperking.

  ​​​​​​​Behandeling
  We kunnen alleen veranderingen tot stand brengen als we zowel op school als thuis aan de slag gaan. Het kind of de jongere krijgt behandeling op school, omdat de ouders en de leerkracht vragen hebben over het gedrag van het kind. Hij wordt bijvoorbeeld snel boos, kan zijn plek niet vinden op school of is thuis erg teruggetrokken. Het kind of de jongere wordt op school begeleid door de ambulant behandelaar. Daarnaast wordt het gezin in de thuissituatie ondersteund door een thuisbehandelaar.

​​​​​​​In het begin was het heftig: iemand in je thuissituatie die met je mee kijkt, maar nu zijn we heel blij dat we het gedaan hebben. Wat een verschil. Ouders van Nadine, 8 jaar

 • ​​​​​​​Het Palmhuis
  Het Palmhuis is een behandelcentrum dat (hoog) specialistische GGZ biedt, voor jongeren met complexe psychiatrische problematiek al dan niet in combinatie met (ernstige) gedragsproblemen.

  ​​​​​​​Tijdens de behandeling wordt het systeem en eventueel het netwerk van de jongeren betrokken. Het ambulante aanbod bestaat uit individuele behandeling, diagnostiek, groepsbehandeling (identiteit versterkende jongensgroep/meidengroep, emotieregulatie training), ouderbegeleiding en MDFT. Lees meer over het Palmhuis.

Meer informatie of aanmelden

Voor aanmelden kun je contact opnemen met het secretariaat. Zij kunnen je meer informatie geven en de juiste formulieren toesturen.

Gouda Spoorstraat

Adres

Spoorstraat 2
2806 BZ Gouda
088 358 82 20 (Het Palmhuis)
088 358 82 10 (De Banjaard)
088 358 83 99

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Uitgelicht - online behandelen - groot

Professionele hulp. Live én online.

Professionele hulp. Live én online.

Snel hulp krijgen voor psychische klachten is belangrijk. Professionele hulp nodig? Zowel live als online. Benieuwd naar onze combinatie van online en live behandelingen?