Krimpen aan den IJssel

Over ons

Op locatie Youz Moria in regio Rotterdam Rijnmond kunnen 8 kinderen in de basisschoolleeftijd maximaal 6 maanden worden opgenomen en behandeld of geobserveerd. Bij deze kinderen is er sprake van psychiatrische problematiek of een vermoeden daarvan. Samen met de ouders/verzorgers streven we er naar deze jonge kinderen weer zo snel mogelijk thuis te laten wonen of waar dat niet lukt een andere passende woonomgeving te vinden. Er is voor alle kinderen een mogelijkheid tot het volgen van therapie.


Begeleiding ouders

Naast het ondersteunen en behandelen van de kinderen is het begeleiden en coachen van de ouders een belangrijke taak voor het hele team. Dit multidisciplinaire team bestaat uit sociotherapeuten/groepsopvoeders, een GZ psycholoog, kinder- en jeugdpsychiater, systeemtherapeut en non-verbale therapeuten. Waar het kan blijven kinderen naar hun eigen school gaan, waar dit niet mogelijk is, bieden we een alternatief dagprogramma aan in de omgeving van de afdeling.

Samenwerking

Dit samenwerkingsproject van Youz en Enver (voor jeugd- en opvoedhulp) is ingebed in een ambulante behandeling van de samenwerkende partijen in de regio Rotterdam Rijnmond, waarin alles wordt gedaan om een opname te voorkomen, o.a. met inzet van het IBT team. Ook na de behandeling bij Youz Moria en terugkeer naar huis kan weer een beroep gedaan worden op ambulante ondersteuning vanuit Youz in samenwerking met Enver. Op deze locatie heeft Enver ook een groep voor kinderen ouder dan 12 jaar, die zijn opgenomen maar er geen (interne) behandeling krijgen.

Krimpen aan den IJssel

Adres

Sleedoornlaan 26
2923 EP Krimpen aan den IJssel
088-3588777

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur