Leo Kannerhuis Wolfheze

Leo Kannerhuis Wolfheze

Voor wie?

Het Workhome is ingericht als een woon-werkvoorziening met klinisch, langdurige behandeling voor volwassenen met autisme die beperkingen ondervinden op het gebied van zelfstandig wonen en behoefte hebben aan structuur en overzicht. Wonen, werken en ontspannen zijn volledig geïntegreerd binnen het Workhome. Op dit moment hebben we 39 plekken waar we meer of minder intensieve begeleiding en behandeling aanbieden. Naast de vier huizen met cliënten die langdurig op het Workhome verblijven is er ook een appartementen complex voor bewoners met meer zelfstandigheid.

Meer informatie en criteria voor aanmelden op de site van het Leo Kannerhuis.


Aanmelden?

Bewoners van het Workhome verblijven over het algemeen voor een zeer lange periode op deze afdeling. Voor meer vragen over aanmelding, neem contact op met het secretariaat van het Workhome:

T 088-357 45 20
E SecretariaatBCVWorkhome@leokannerhuis.nl

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij het Workhome is aandacht voor het milieu en duurzaamheid. Zo vinden dagbestedingsactiviteiten veelal plaats op eigen terrein om zo extra milieu belastende vervoersbewegingen te voorkomen.

Ook is er aandacht voor zelfvoorzienende activiteiten, zoals een groentetuin en fruitbomen. In de houtwerkplaats worden producten vervaardigd, die ook op eigen terrein worden ingezet. Wanneer het gaat om social return on investment en beleid over het verkleinen van de “footprint” volgt het Workhome het beleid van Parnassia Groep.

Docu over Workhome-bewoners

Het NTR-programma Andere Tijden maakte in het najaar van 2017 de mooie documentaire IJskastmoeders over mensen met autisme in de jaren 60 en 70. Twee bewoners van het Workhome, Job en Joan, en hun familie vertellen hoe het was om in de jaren 60/70 autisme te hebben. In de docu aandacht voor de zoektocht naar een goede behandeling en woonvorm en de ouderinitiatieven die leidden tot de oprichting van het dr. Leo Kannerhuis.

Bekijk ook korte film over werknemers en bewoners van het Workhome.

Leo Kannerhuis Wolfheze

Adres

Wolfheze 27B
6874 BG Wolfheze
088 357 45 20

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Ingang tegenover Heelsumseweg 52
Postadres: Secretariaat Workhome, Wolfheze 27B, 6874 BG Wolfheze

Uitgelicht - online behandelen - groot

Professionele hulp. Live én online.

Professionele hulp. Live én online.

Snel hulp krijgen voor psychische klachten is belangrijk. Professionele hulp nodig? Zowel live als online. Benieuwd naar onze combinatie van online en live behandelingen?