Go to top
Onderdeel van

School

Problemen met alcohol, drugs, gokken of gamen?

Youz adviseert en behandelt jongeren samen met het gezinssysteem.

Youz beschikt over gezondheidscoaches op verschillende scholen in de regio.

Youz is de deskundige ketenpartner voor zorg- en welzijnsinstellingen, onderwijs, gemeenten, politie en andere organisaties.

School

Voorkomen is beter dan genezen

Heeft u te maken met alcohol of drugs op school? Schooluitval, spijbelende leerlingen of probleemgedrag door het gebruik van alcohol, drugs of gamen? Of wilt u dit juist voorkomen? U kunt hier als school zelf invloed op uitoefenen.

De Gezonde School en Genotmiddelen

De Gezonde School en Genotmiddelen (kort DGSG) in het Voortgezet Onderwijs (VO) is een meerjarig programma uitgegeven door het Trimbos instituut. Het programma behandelt de thema’s rondom alcohol, roken en drugs.

Samen Slagen

Samen Slagen biedt concrete mogelijkheden waarmee VSO cluster 4 scholen en praktijkonderwijs direct aan de slag kunnen met leerlingen en ouders om het alcohol- en drugsgebruik van de leerlingen te verminderen.

ROC aanvalsplan

Uit onderzoek blijkt dat drugs- en alcoholgebruik onder ROC-studenten hoog is. Dit heeft negatieve gevolgen voor de schoolprestaties. Studenten spijbelen namelijk vaker of stoppen zelfs helemaal met school zonder diploma. Om deze reden is een programma ontwikkeld om in te zetten op ROC-scholen: Het ROC-Aanvalsplan.

Ouder­bijeenkomsten

Bijeenkomsten voor ouders van groep 7 en groep 8 over opvoedadviezen omtrent het voorkomen van alcohol-, drugsgebruik en problematisch gamen.

Dáárom Youz:

  • De expert in middelengebruik bij jongeren
  • Jouw wensen staan voorop
  • Snel weten waar je aan toe bent, korte wachttijden
  • Veel kennis, veel experts in huis
  • Vergoed door de zorgverzekeraar