paginakop hulp jonge kind

Hulp aan het jonge kind

Hulp aan het jonge kind

Huilt jouw baby, peuter en kleuter overmatig veel? Of is hij of zij extreem angstig, druk of driftig? Misschien heeft jouw kind slaapproblemen, komt de spraak niet goed op gang of vallen er andere dingen op in de ontwikkeling waar jij je zorgen over maakt.

Het is belangrijk om op tijd jouw zorgen te delen en hulp of behandeling te zoeken, zodat de problemen zich niet opstapelen of de ontwikkeling beïnvloeden. We zijn gespecialiseerd in ontwikkelingsproblematiek bij jonge kinderen en ondersteuning van hun ouders.

Behandelingen
IMH staat voor Infant Mental Health en gaat over de gezondheid van jouw kind. Er kunnen veel verschillende oorzaken zijn voor problemen in het gedrag of de ontwikkeling van een jong kind. Daarom wordt altijd eerst onderzoek gedaan. Dat noemen we ook wel diagnostiek. We starten met vragenlijsten, gesprekken en een ouder-kind spelobservatie.

Aanmelden
Na aanmelding volgt een gesprek om de problemen zo helder mogelijk te krijgen. Ben je bij ons op de juiste plek? Dan volgt een intake en kijken we samen welk traject het beste bij jou en jouw kind past.

In alle gevallen streven we ernaar een zo goed mogelijk beeld te krijgen van jouw kind. Niet alleen bij ons, maar zo nodig ook thuis, op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of op school. Daarnaast is het belangrijk dat we gesprekken met jou hebben over jouw gezin en de ontwikkeling van jouw kind. Je bent als ouders de belangrijkste personen in het leven van jouw kind en jij hebt de meeste invloed op de ontwikkeling van jouw kind. Lees meer over aanmelden.

Locaties
De volgende teams van Youz zijn gespecialiseerd in hulp aan heel jonge kinderen en hun ouders.