Componence Asset List

Haagse maatjes 8-16 jaar

Jij vindt het vervelend dat je overgewicht hebt en voelt je er onzeker door. Anderen doen soms gemeen tegen je en je vindt het lastig om hier op een goede manier op te reageren. Als je graag wilt leren hoe je op een goede manier voor jezelf kunt opkomen, is de workshop Haagse Maatjes voor kinderen en jongeren met overgewicht en beginnende psychische en/of sociale klachten misschien wat voor jou.

Wat leer je tijdens de training Haagse Maatjes?

Haagse Maatjes is een groepsworkshop voor kinderen en jongeren met (beginnend) overgewicht en hun ouders, die al bij een sportclub aan hun fysieke gezondheid werken. Deze workshop bestaat uit een op maat gemaakt programma waarbij we in 1-3 keer aanschuiven bij jouw sportclub om met de hele groep deelnemers met elkaar te werken aan mentale gezondheid, weerbaarheid, zelfbeeld en grenzen aangeven. Wij stemmen af met de begeleiders van jouw (sport-, of club-,) groep over de inhoud van het programma, de praktische planning en hoe wij jullie ouders hierbij kunnen betrekken. 

Praktische informatie

Voor wie?

Voor kinderen van 8-16 jaar met overgewicht en beginnende psychische en/of sociale klachten uit Den Haag, die al in groepsverband sporten.

Hoe vaak?
1 tot 3 keer

Waar?
Den Haag

Hoeveel kost het?
Niets. Er is geen verwijzing nodig.

Informeer bij preventiehaaglanden@youz.nl naar de actuele startdata en locatie van de workshop Haagse Maatjes.