Componence Asset List

Kidsclub 7-12 jaar

Als de ruzies van je ouders uit de hand lopen, dan kan dat je behoorlijk dwars zitten. Als je ruzies ziet, hoort of je voelt dat er ruzie is geweest, is dat naar. Het kan zijn dat je daar last van krijgt, nu of later. Je voelt je misschien schuldig, verdrietig, boos of bang. Of je schaamt je en vindt het moeilijk om er met iemand over te praten. Het is goed en fijn om er met andere kinderen over te praten. Dat kan bij de Kidsclub.

Wat leer je bij de Kidsclub?

Je luistert aan het begin van de groep altijd naar een verhaal. Daarna ga je knutselen, spelen en oefeningen doen, samen met kinderen die ook veel ruzies meemaken. Hoe praat je over je gevoel? Hoe voel je je dan precies? Wat denk je als er ruzie is? Het is vaak makkelijker als je kunt praten met kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Je begrijpt elkaar goed en dat helpt. Voor jouw vader of moeder is ook een speciale groep en aan het einde van iedere bijeenkomst ga je samen met jouw vader of moeder aan een opdracht werken.

Praktische informatie

  • Voor wie? Iedereen van 7 t/m 12 jaar die huiselijk geweld heeft gemaakt.
  • Hoe vaak? 8 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur voor de kinderen en 8 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur voor de ouders.
  • Hoeveel kost het? Niets.
  • Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Informeer bij preventiehaaglanden@youz.nl (regio Den Haag) of ggzjeugdteamzoetermeer@youz.nl (Zoetermeer) naar de actuele startdata en locaties van de training.