Componence Asset List

Powerkidzzz 8-12 jaar

Je vindt het soms lastig om met andere kinderen te spelen. Bijvoorbeeld omdat je vaak je zin niet krijgt, niet zo goed weet hoe je moet vragen of je mee mag doen, of niet weet hoe je goed voor jezelf op kunt komen. Misschien word je wel eens gepest of doen kinderen gemeen tegen je? Of misschien krijg jij juist straf, omdat jij wel eens gemeen doet tegen andere kinderen?

Aansluiten bij andere kinderen kan voor jou soms ook lastig zijn. Het is extra lastig als je niet lekker in je vel zit of onzeker bent. De sociale vaardigheidstraining Powerkidzzz is een groepstraining voor kinderen met beginnende psychische klachten en beperkte sociale vaardigheden.

Wat leer je tijdens de training Powerkidzzz?

Tijdens de training leer je allereerst een aantal basisvaardigheden: stevig staan, oogcontact maken en luisteren naar de ander. Daarnaast leer je voor jezelf opkomen op een goede manier, ‘nee' zeggen, omgaan met pesten en samenwerken bijvoorbeeld. We oefenen het reageren op lastige situaties in rollenspellen. Je maakt wekelijks opdrachten in je werkboekje en je ouders maken opdrachten in de ‘ouderpost'. Ouders worden telkens de laatste 15 minuten van een trainingssessie uitgenodigd om aan te sluiten en te horen wat geleerd is en hoe zij kunnen helpen om het geleerde toe te passen.

Praktische informatie

Voor wie?

Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar uit Den Haag en randgemeenten.

Hoe vaak?

8 bijeenkomsten van 1,5u (15:30 – 17:00u)

Hoeveel kost het?

Niets. Er is geen verwijzing nodig

Informeer bij preventiehaaglanden@youz.nl naar de actuele startdata en locaties van de training.