Componence Asset List

Tim en Flapoor 6-8 jaar

Vind je het moeilijk om op een fijne manier met andere kinderen te spelen? Word je soms gepest, vind je het lastig om te vragen of je mee mag spelen of lukt samenwerken niet goed? De groepstraining Tim & Flapoor is bedoeld voor kinderen die willen leren om voor zichzelf op te komen en op een fijne manier contact te hebben met leeftijdsgenootjes.

Wat leer je tijdens de training Tim & Flapoor?

Je leert samen met andere kinderen en twee trainers hoe je kunt omgaan met lastige situaties. De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de training: elkaar aankijken, om de beurt praten, vragen stellen, omgaan met het antwoord ‘nee’, onderhandelen en afstemmen, ‘nee’ zeggen, vragen of je mee mag spelen, reageren op afwijzing en omgaan met pesten. Ouders worden telkens de laatste 15 minuten van een trainingssessie uitgenodigd om aan te sluiten en te horen wat geleerd is en hoe zij kunnen helpen om het geleerde toe te passen. Ouders krijgen ‘helpersbrieven’ mee naar huis.

Praktische informatie

Voor wie?

Voor kinderen van 6 t/m 8 jaar uit Den Haag en randgemeenten

Hoe vaak?

8 bijeenkomsten van 1,5u (15:30 – 17:00u)

Hoeveel kost het?

Niets. Er is geen verwijzing nodig

Informeer bij preventiehaaglanden@youz.nl naar de actuele startdata en locaties van de training Tim en Flapoor 6-8 jaar.