Componence Asset List

Time4You 12-16 jaar

Als je ouders (psychische of verslavings)problemen hebben, is dat vaak ook erg lastig voor jou. Je maakt je misschien zorgen over je ouders, schaamt je voor hoe het thuis gaat of moet veel doen in het huishouden.

Als jij thuis geweld meemaakt tussen jouw ouders, dan is dat behoorlijk heftig. Je voelt je misschien schuldig, boos of bang of je schaamt je.

Bij Time4You kun je praten met jongeren die hetzelfde meemaken als jij. We merken in onze groepen dat jongeren het fijn vinden er met anderen over te praten. Ook kun jij je mening geven over hoe het thuis gaat en vertellen hoe je je daarbij voelt.

Wat leer je bij Time4You?

Je gaat ervaringen uitwisselen met jongeren die hetzelfde meemaken als jij. Dat doen we door samen een film te kijken, oefeningen te doen en discussies te voeren bijvoorbeeld. Zo leer je je grenzen bewaken en goed voor jezelf opkomen. Je geeft elkaar ook tips over vragen die je hebt. Het is vaak makkelijker als je kunt praten met jongeren die hetzelfde hebben meegemaakt. Je begrijpt elkaar goed en je hoeft je niet te schamen. Het is belangrijk om hiermee aan de slag te gaan om er samen voor te zorgen dat jij je minder zorgen hoeft te maken.

Praktische informatie

  • Voor wie? Iedereen van 12 tot 16 jaar die op het voortgezet onderwijs zit en een ouder heeft met psychische of verslavingsproblemen of huiselijk geweld heeft meegemaakt.
  • Hoe vaak? Een keer in de twee weken komt de groep bij elkaar. Je kunt op elk moment aansluiten wanneer je wilt en ook zo lang als voor jou passend is. Het is een doorlopende groep.
  • Hoeveel kost het? Niets en er is geen verwijzing nodig.

Mocht je het prettig vinden om eerst zelf een of een paar keer met iemand te praten over of de groep misschien iets voor jou is of wil je sowieso graag eerst een individueel gesprek, dan kan dat natuurlijk.

Zijn er nog veel zorgen of is er veel ruzie bij jou thuis? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 088 358 80 80.
Informeer bij preventiehaaglanden@youz.nl.