Componence Asset List

What About You? 16-25 jaar

Als je ouders  psychische of verslavingsproblemen hebben, is dat vaak ook erg lastig voor jou. Je maakt je misschien zorgen over je ouders, schaamt je voor hoe het thuis gaat of moet veel doen in het huishouden. Bij de jongerengroep ontmoet je jongeren die dezelfde vragen en problemen hebben als jij. Je leert over de psychische klachten of verslavingsproblemen van je ouders en hoe je daar goed mee om kunt gaan.

Wat leer je bij What About You?

Samen met andere jongeren wissel je ervaringen uit, vertel je wat je dwars zit en leer je over de verslavingsproblemen of het psychische probleem van je vader of moeder. Je bent bijvoorbeeld bang dat je zelf ook psychisch ziek wordt of verslaafd raakt. Je wil graag je eigen leven leiden zonder daarbij het gevoel te hebben de mensen thuis in de steek te laten. Door meer te weten over de psychische ziekte of verslavingsproblemen van je vader of moeder te weten, leer je er ook beter mee omgaan. Bij wie kun je steun zoeken, hoe kom je goed op voor jezelf en hoe vertel je erover aan anderen? We weten uit ervaring dat jongeren na de groep nog contact met elkaar houden, wat soms heel fijn kan zijn.

Praktische informatie

  • Voor wie? Iedereen vanaf 16 jaar tot 25 jaar
  • Hoe vaak? Een keer in de twee weken komt de groep bij elkaar. Je kunt op elk moment aansluiten wanneer je wilt en ook zo lang als voor jou passend is. Het is een doorlopende groep.
  • Hoeveel kost het? Niets en er is geen verwijzing nodig.

Mocht je het prettig vinden om eerst zelf een of een paar keer met iemand te praten over of de groep misschien iets voor jou is, of wil je sowieso graag eerst een individueel gesprek, dan kan dat natuurlijk. 

Informeer bij preventiehaaglanden@youz.nl (regio Den Haag) als je er nog meer over wilt weten.