Informatie voor verwijzers

Consultatie en advies

Voor vragen, consultatie of second opinion over een patiënt, cliënt, aanmelding of behandeling, ons team van psychiaters en psychologen helpt u graag.

Overleg met kinder- en jeugdpsychiater

Heeft u behoefte aan overleg met een kinder- en jeugdpsychiater over bijvoorbeeld medicatie of diagnostiek? Wilt u graag advies van een van onze psychiaters over ons zorgaanbod? Of heeft u twijfels of een (oud-)cliënt (opnieuw) behandeling nodig heeft in de jeugd-ggz of jeugd opvoedhulp? Wij geven graag consultatie en advies aan huisartsen, kinderartsen, psychologen en andere professionals.

Vragen over Haaglanden kunt u mailen naar Liesbeth Kalma, kinder- en jeugdpsychiater

Vragen over Zuid-Limburg kunt u mailen naar Dorien Roodenrijs, kinder- en jeugdpsychiater 

Telefonisch spreekuur De Banjaard

Voor consultatievragen over kinderen en jongeren met psychiatrische problematiek en (vermoeden van) licht verstandelijke beperking biedt De Banjaard telefonisch spreekuur voor verwijzers op maandag t/m donderdag van 12.00 - 12.30 uur via 088 358 8 040.

Vragen over een cliënt bij ons in behandeling?

Omdat de privacy van onze cliënten belangrijk is, verstrekken wij aan anderen in principe alleen informatie met toestemming van onze cliënten. Als u als verwijzer vragen heeft over een cliënt die bij ons in behandeling is kunt u het best contact opnemen met de behandelaar. Als u een andere relatie met de cliënt heeft en informatie wil dan is hiervoor toestemming van de cliënt nodig. Als u deze toestemming hebt, kunt u ook het beste contact opnemen met de behandelaar.