Informatie voor verwijzers

Consultatie en advies

Voor vragen, consultatie of second opinion over een patiënt, cliënt, aanmelding of behandeling, ons team van psychiaters en psychologen helpt u graag.

Overleg met kinder- en jeugdpsychiater

Heeft u behoefte aan overleg met een kinder- en jeugdpsychiater over bijvoorbeeld medicatie of diagnostiek? Wilt u graag advies van een van onze psychiaters over ons zorgaanbod? Of heeft u twijfels of een (oud-)cliënt (opnieuw) behandeling nodig heeft in de jeugd-ggz of jeugd opvoedhulp? Wij geven graag consultatie en advies aan huisartsen, kinderartsen, psychologen en andere professionals.

Vragen over Haaglanden kunt u mailen naar Liesbeth Kalma, kinder- en jeugdpsychiater.

Vragen over Zuid-Limburg kunt u mailen naar Dorien Roodenrijs, kinder- en jeugdpsychiater.

Vragen over Gelderland en Brabant kunt u mailen naar Janne Keulers, kinder- en jeugdpsychiater.

Vragen over Leo Kannerhuis kunt u mailen naar Jet Roobol, psychiater.

Telefonische consultatie De Banjaard

Voor consultatievragen over kinderen en jongeren met psychiatrische problematiek en (een vermoeden van) licht verstandelijke beperking biedt De Banjaard telefonische consultatie voor verwijzers. Vraag via dit formulier een consultatie aan. Binnen 5 werkdagen wordt er gebeld door een psychiater of klinisch psycholoog.

Vragen over een cliënt bij ons in behandeling?

Omdat de privacy van onze cliënten belangrijk is, verstrekken wij aan anderen in principe alleen informatie met toestemming van onze cliënten. Als u als verwijzer vragen heeft over een cliënt die bij ons in behandeling is kunt u het best contact opnemen met de behandelaar. Als u een andere relatie met de cliënt heeft en informatie wil dan is hiervoor toestemming van de cliënt nodig. Als u deze toestemming hebt, kunt u ook het beste contact opnemen met de behandelaar.