14 juni 2023

'Ik heb inmiddels gemerkt dat alles wel goed komt'

Peter krijgt tegenslag na tegenslag te verduren. Hij wordt meermaals ontslagen, loopt HIV op, maar steeds krabbelt hij er weer bovenop. Hoe vertrouw je erop dat het goed komt?

 

Dit is Bumpy Road. Een podcastserie van 7 podcasts waarin jongeren hun verhaal vertellen - over het leven, over vastlopen en over losbreken. Hoe dat voelt en wat helpt. Onderwerpen als paniekaanvallen, pesten, drugs, eetstoornissen, somberheid en rouw komen openhartig aan bod.

Tweede aflevering

In deze tweede aflevering het verhaal van Peter. Zijn leven loopt op rolletjes en dan krijgt hij op één dag twee keer heel slecht nieuws. Peters leven is 180 graden gedraaid. En daar stopt het niet. Hij blijft positief en iedere keer weet hij er mee om te gaan. Maar hoe doe je dat? We bellen met psycholoog David van den Berg, die ons alles kan vertellen over veerkracht.

Luister mee op Spotify!

Je bent niet de enige

De authentieke verhalen zijn herkenbaar voor iedereen. Ze laten de luisteraars horen dat ze niet de enige zijn en dat er meer jongeren worstelen met deze (mentale) problemen. De luisteraar leert hoe ze over mentale problemen kunnen praten en hoe ze zichzelf of anderen kunnen helpen en ondersteunen. 

Deel de podcasts!

De podcastserie Bumpy Road is een samenwerkingsproject tussen Redesigning Psychiatry en Parnassia Groep. Luister de 7 verhalen op https://www.bumpyroad.nl

We zijn tevens te volgen op LinkedInFacebook en Instagram. Voel je vrij deze berichten in je netwerk te delen!

Mede mogelijk gemaakt door het Agis Innovatiefonds & Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.