02 april 2024

50 jaar Leo Kannerhuis. Hoera!

Hoera! Het Leo Kannerhuis bestaat vandaag, op Wereld Autisme Dag, 50 jaar. Het Leo Kannerhuis werd in april 1974 opgericht in Oosterbeek en dat betekent dat we ons al 50 jaar deskundig, gedreven en met passie inzetten voor mensen met autisme. Niets voor niets kregen we 12 jaar geleden het TOPGGz-certificaat.

 

Dit jaar staat daarom in het teken van dit mooie jubileum en daar staan we op verschillende momenten en manieren bij stil:

  • Op alle locaties van het Leo Kannerhuis vieren we deze week feest met onze cliënten en collega’s.
  • Na de zomer wordt er een reünie georganiseerd voor al onze oud-collega’s om elkaar te ontmoeten en verhalen te delen.
  • Begin oktober is er een feestavond voor alle huidige medewerkers. De voorbereidingen zijn in volle gang. Hierover binnenkort meer.
  • Op donderdag 21 november organiseren we een jubileumcongres met internationale sprekers in het Musis Sacrum in Arnhem. Dit congres is bedoeld voor behandelaren van mensen met autisme die geïnteresseerd zijn in de nieuwste inzichten en innovatieve behandelingen. Binnenkort volgt een save-the-date bericht en kun je je hiervoor opgeven.

Deze week besteden we eveneens aandacht aan de Autismeweek 2024, die afgelopen zaterdag van start gegaan is. We delen onder andere berichten en ervaringsverhalen. Hier vind je er alvast één: 'Autisme? Dat was nooit bij me opgekomen' | Youz

Stay tuned!