Amsterdam Overschiestraat

Wij helpen kinderen, jongeren en jongvolwassenen die klachten of ernstigere problemen hebben. Ook hun gezin helpen wij. Ons doel is om iedereen weer een gewoon leven te laten ervaren. Dat doen wij samen en dichtbij.

Voor wie zijn we er

Youz Amsterdam heeft zich gespecialiseerd in het bieden van psychische hulp aan jongvolwassenen (18 - 23 jaar), interculturele zorg (18 - 23 jaar) en ondersteuning bij genderproblematiek (4 - 23 jaar).

Problemen die we behandelen

Bij ons werken mensen die gespecialiseerd zijn in het onderzoeken en het behandelen van klachten die ontstaan uit

i-psy Jeugd en Gezin

Opgroeien in een gemengd culturele omgeving is soms moeilijk. i-psy Jeugd en Gezin helpt jongvolwassenen van 18 - 23 jaar met psychische problemen. Die problemen hebben vaak te maken met het opgroeien in twee culturen. We zien dat jongeren verschillen tussen de Nederlandse cultuur en die van de ouder ervaren. Psychische problemen worden in elke cultuur op een andere manier beleefd en aangepakt. Hier hebben wij tijdens onze behandeling aandacht voor. Iedereen die belangrijk is voor het succes betrekken we bij de behandeling. Op dit moment kunnen we de behandeling snel starten.

Hoe wij helpen

Iedereen die bij ons in behandeling komt krijgt een behandeling op maat. We bieden ouderbegeleiding en gezinsgesprekken, psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie, behandeling met medicatie, geprotocolleerde behandelingen, en online hulp (via Youz online), groepen, dramatherapie, systeemtherapie en EMDR.

Ons team

Ons team bestaat uit diverse behandeldisciplines: klinisch psycholoog/psychotherapeut, (gz)-psycholoog i.o., systeemtherapeut, (kinder-en jeugd) psychiater, basisarts/psychotherapeut, orthopedagogen, dramatherapeut en een secretaresse.

Aanmelden

Er is altijd een verwijzing nodig van een arts (huisarts, kinderarts of andere medisch specialist), een andere daarvoor bevoegde instelling of een buurtteam/gemeente. Er kan indien nodig vooraf altijd telefonisch overlegd worden met een psycholoog van de betreffende afdeling.

Voor overleg met Youz Amsterdam bel je met 088 358 83 30.