Capelle aan den IJssel Lupinestraat Lupine

Wij helpen kinderen, jongeren en jongvolwassenen die klachten of ernstigere problemen hebben. Ook hun gezin helpen wij. Ons doel is om iedereen weer een gewoon leven te laten ervaren. Dat doen wij samen en dichtbij.

Zorgaanbod

Kinderen, jongeren en jongvolwassenen zijn bij ons op de juiste plek voor een behandeling van psychische problemen. Dit kan via individuele therapie of groepstherapie. Ook bieden wij begeleiding voor de ouders. Uiteraard volgt er altijd eerst een intake.

Lupine Kliniek

De Lupine Kliniek biedt een klinische behandeling voor jongeren tussen de 16 en 24 jaar met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en eventueel comorbiditeit. Het uitgangspunt van de behandeling in Lupine Kliniek is dat jongeren ontdekken dat zij, ondanks beperkingen, aan het roer van hun eigen leven kunnen staan.

Met individuele specialistische hulp kunnen jongeren met autisme naar school, werken en sociale relaties met anderen onderhouden. Lupine Kliniek richt zich hier op door toe te werken naar de hoogst haalbare zelfredzaamheid en doorstroom naar een woonvorm in bredere zin. De belangrijkste behandelmethodieken zijn IRB (Individuele Rehabilitatie Benadering) en Brainblocks (psycho-educatie gericht op autisme). Daarnaast wordt waar nodig aanvullende behandeling ingezet zoals farmacotherapie, individuele therapie, vaktherapie en systeemtherapie. Ook wordt er samengewerkt met Yulius, die het onderwijs biedt. De geschatte opnameduur is een jaar.

Spoedpoli

Voor kinderen en jongeren (0-18 jaar) in de regio Rotterdam Rijnmond die met spoed hulp nodig hebben bij Youz, kunnen verwijzers bellen met de Spoedpoli Jeugd: 06 27 03 40 60, bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Let op: de Spoedpoli Jeugd neemt jongeren in behandeling met verdenking op psychiatrische problematiek die vanwege de ernst of het gevaar van de klachten snel hulp nodig hebben, maar bij wie de intake planbaar is tussen 1-5 werkdagen na aanmelding. Er is een beperkt aantal intakeplekken per week.

De Spoedpoli Jeugd is bedoeld voor jongeren uit Rijnmond, m.u.v. Westvoorne, Hellevoetsluis, Brielle, Goeree-Overflakkee en Hoekse Waard. Voor de genoemde uitgezonderde regio’s kan naar de reguliere Youz locaties worden gebeld:

Locatie Oud Beijerland tel. 088 358 87 26 fax 088 358 41 26
Locatie Hellevoetsluis tel. 088 358 87 22 fax 088 358 41 23
Locatie Middelharnis tel. 088 358 87 25 fax 088 358 41 25

Voor reguliere aanmeldingen (hulp kan 5 werkdagen wachten) kun je aanmelden middels de bekende route.

Begeleiden en coachen ouders

Naast het ondersteunen en behandelen van de kinderen is het begeleiden en coachen van de ouders een belangrijke taak voor het hele team. Dit multidisciplinaire team bestaat uit sociotherapeuten, een gz-psycholoog, kinder- en jeugdpsychiater, systeemtherapeut en non-verbale therapeuten. Waar het kan, blijven kinderen naar hun eigen school gaan.