26 januari 2024

De Stormvogel wint de Paddenstoel Challenge

Welke afdeling heeft het meeste aandacht aan zijn paddenstoel gegeven? Woensdag 17 januari was de feestelijke uitreiking van de Paddenstoel Challenge aan de Dr. Van Welylaan in Den Haag waaraan acht afdelingen meededen.

Op het moment suprême bleek de oesterzwam van De Stormvogel helaas uitgedroogd te zijn. Maar de foto’s op Instagram en de uitleg over zorg en toewijding was zo overtuigend dat dit team uitgeroepen werd tot de winnaar. En daarom ook de milieubingo won.

Waardering

Juryleden psycholoog Dennis Fieret, psychiater Ineke de Bruin en manager Bedrijfsvoering Koen van Wingerde spraken hun trots en waardering uit aan alle cliënten en sociotherapeuten die wekenlang liefdevol hun oesterzwam hebben vertroeteld. De challenge maakt deel uit van de Groene ggz en is gekoppeld aan één van de seizoenen met als doel de verbinding te bevorderen tussen natuur en cliënt en collega’s.

 “Alle afdelingen hebben zo enorm hun best gedaan om de oesterzwammen te laten groeien met de grow kit die ze in de herfst uitgereikt kregen. In de grow kit werden tips gegeven hoe je een paddenstoel het best kan verzorgen. Er was zelfs een jongere die elke dag naar Koffie tot Youz ging om koffiedik te halen. Het is de beste voeding om een schimmel te laten groeien. Geweldig toch? “ vertelt Annette Bol, coördinator van de Groene ggz. “Alle afdelingen hebben een prijs verdiend vanwege hun enorme toewijding en liefde en ontvingen een zakje vogel zadenmix. “

De tweede prijs – een compleet vogelpakket om vogels te oberveren met een verrekijker – was voor De Branding. En De Inktvis was dolblij met een vogelmemory. Speciaal voor de feestelijke uitreiking waren er mooie taarten voor alle betrokkenen aan de challenge van Pluk Den Haag/ Reakt.

Wandelen

In de natuur kom je tot rust en ontspan je, is de gedachte van de Groene ggz. Groen draagt ook bij aan de algehele gezondheid en daarom organiseerde psychiater Ineke samen met collega Maria Jelier van Brijder de afgelopen tijd verschillende wandelingen. Met cliënten is Ineke in het bos dat grenst aan de Welylaan op zoek gegaan om de veelzijdigheid van paddenstoelen te ontdekken, wat door iedereen als een positieve beleving werd ervaren.

In maart start weer een nieuwe challenge van de Groene ggz die in het teken staat van bloembollen- en knollen.