Leidschendam Bouwlustweg Schakenbosch

Behandelcentrum voor JeugdzorgPlus Schakenbosch

Opvang in JeugdzorgPlus: Schakenbosch

Sommige jongeren hebben ernstige gedragsproblemen, in combinatie met psychiatrische klachten of een lichte verstandelijke beperking. Lichtere vormen van hulp zijn niet gelukt. Zij lopen vast op verschillende levensgebieden en de ontwikkeling naar volwassenheid wordt ernstig beperkt. Schakenbosch helpt deze jongeren en hun gezinnen om hun leven weer op te pakken. Schakenbosch is een integraal behandelcentrum JeugdzorgPlus voor jongeren van 12 tot 18 jaar waar Youz nauw samenwerkt met Jeugdformaat en Ipse de Bruggen.

Zowel open als gesloten groepen

Schakenbosch biedt specialistische hulp op maat van ambulante hulpverlening en therapie, tot behandeling in open en gesloten groepen. Een aantal groepen van de locatie in Leidschendam is speciaal gericht op GGZ-problematiek. Aan de hand van een behandelplan op maat krijgt iedere jongere de zorg, therapie en begeleiding die hij of zij nodig heeft.

Onderwijs, zorg, therapie en vrije tijd sluiten naadloos op elkaar aan. Voor iedere jongere is er een geïntegreerd dagprogramma waarmee een jongere zich kan ontwikkelen. Het Schakenbosch College, onderdeel van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs, biedt onderwijs op elk niveau. De school ligt op het terrein van Schakenbosch. Daarnaast is er een uitgebreid therapieaanbod, onder meer Systeemtherapie, MDFT, Dramatherapie, Muziektherapie, PMT, Rots- en watertraining, EMDR en Girlstalk/Make a move. Maar vrije tijd is ook belangrijk. Naast het dagelijks leven van slapen, eten, wassen, school en therapie zijn er ook sportieve, creatieve en uitdagende activiteiten nodig om te ontwikkelen.

Kijk voor meer informatie op de website van Schakenbosch.