22 mei 2023

Youz Zuid-Limburg nodigt je uit voor de documentaire NIKKI van Monique Nolte

In deze documentaire staat de 12-jarige Nikki centraal. Zij is één van de bijna 600.000 kinderen in Nederland die opgroeien bij ouders die kampen met psychische of verslavingsproblemen. Youz Zuid-Limburg, in samenwerking met Mondriaan en Zuyderland, nodigt je uit om de documentaire samen met Nikki, filmmaakster Monique Nolte en deskundigen te bekijken.

 

Vanuit ons Preventieprogramma voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) en Kinderen van Ouders met Verslavingsproblemen (KOV) nodigen wij jullie graag uit voor deze documentaire. Ons doel is om aandacht te vragen voor hoe het is om op te groeien in een gezin met een KOPP/KOV ouder en wat de mogelijke gevolgen hiervan kunnen zijn voor de ontwikkeling van een kind. Met deze documentaire krijg je een inkijk in de leefwereld van Nikki en haar moeder.

Na de documentaire zal er ruimte zijn voor een interactieve nabespreking en zal er een toelichting gegeven worden over hoe je als betrokkene kan interveniëren en welke preventieactiviteiten er vanuit KOPP/KOV Zuid Limburg worden aangeboden.

15 juni 2023, Foroxity Sittard

Inloop 16.30u
Filmvertoning 17.00u
Nabespreking 19.00-19.30u
met Nikki, filmmaakster Monique en deskundigen
Gratis toegang

29 juni 2023, Lumière Maastricht

Inloop 16.00u
Filmvertoning 16.15u
Nabespreking 18.00-18.30u
met Nikki, filmmaakster Monique en deskundigen
Gratis toegang

Aanmelden vóór 7 juni via limburg@youz.nl

Max. 100 deelnemers per locatie, op volgorde van aanmelding