Wachttijden 

De wachttijden op onze website staan vermeld zoals de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) dit aangeeft. Op hun website staat meer informatie.

We doen alles binnen onze mogelijkheden om de wachttijd voor je te bekorten, zodat je snel kunt starten met jouw behandeling en herstel. Bekijk wachttijden per vestiging.

Uitleg wachttijden

De wachttijden in het overzicht zijn het gemiddeld aantal weken tussen een reguliere aanmelding en de te verwachte intake en startmoment op de locatie. Dit is slechts een richtlijn en de wachttijd kan per team en behandeling verschillen. De wachttijd voor jouw hulpvraag kan dus afwijken. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Tijdens het telefonisch aanmeldgesprek zal je hier verder over geïnformeerd worden. 

Wachttijd voor aanmelding (eerste gesprek)

De aanmeldingswachttijd geeft aan hoe lang je eventueel moet wachten vanaf het moment dat je aanmelding geregeld is, tot aan je eerste afspraak.

Wachttijd voor behandeling

De behandelingswachttijd geeft de verwachte wachttijd aan voor het volgen van de behandeling. Dat is de tijd tussen je eerste afspraak bij ons en de start van je behandeling.

Hoewel we geen garantie kunnen geven dat de behandeling die je gaat volgen op al onze locaties te volgen is, houden we uiteraard zoveel mogelijk rekening met jouw persoonlijke voorkeur voor een locatie.

Wachttijden Youz genderzorg

De wachttijden voor de transgenderzorg bij Youz zijn flink opgelopen. De gemiddelde wachttijd is op dit moment meer dan een jaar.

Mogelijk snellere behandeling op andere locatie

Soms kun je sneller behandeld worden op een kleine afstand van je woonplaats of voorkeurslocatie. Vind je de wachttijd te lang en wil je weten of behandeling op een van onze andere locaties mogelijk is? Bespreek dit dan met het team/de locatie waarvoor je bent aangemeld.

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je contact met ons opnemen. Of contact opnemen met je gemeente.

www.kiezenindeggz.nl

Deze website toont wachttijden van zorgaanbieders in de ggz, dus ook van (onderdelen van) Parnassia Groep. Je vindt daar wachttijden van het overgrote deel van onze locaties. Wil je van vestigingen weten wat exact de wachttijd is, bel dan met 088 357 13 57.