Werken en leren

Werken en leren bij Youz

Werken en leren bij Youz

Bij Youz zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe collega’s die gepassioneerd zijn om samen met kinderen, jongeren en hun gezin te werken aan herstel. Met meer dan 50 locaties in het hele land is er altijd wel een locatie van Youz bij jou in de buurt om aan de slag te gaan! Hebben wij jouw interesse al gewekt om bij Youz te komen werken? 

Wij ontvangen jou met een glimlach en zorgen ervoor dat je je snel erkend en gewaardeerd voelt, en goed gefaciliteerd wordt om je volledig in te kunnen zetten in het werk. Het werk bij Youz is heel divers. Vaak is een cliënt niet alleen het kind, de jongere of de jongvolwassene die klachten of ernstigere problemen heeft, maar help je ook het gezin. Het doel is om iedereen weer een gewoon leven te laten ervaren.

Bekijk onze vacatures

Vier redenen om bij Youz te werken

In het meerjarenplan van Youz staan vijf speerpunten omschreven waar Youz zich de komende jaren op richt. Het belangrijkste speerpunt in dit meerjarenplan luidt: ‘Aandacht voor professionals’. En dat is precies waar het binnen onze organisatie om draait. Uiteindelijk zijn het de collega’s binnen de teams die de zorg verlenen aan de kinderen, jongeren en hun gezinnen. Hieronder noemen we vier redenen (maar het zijn er veel meer) om bij Youz te komen werken. 

 • Werken in een omgeving waar inclusiviteit voorop staat
  We hechten waarde aan de verscheidenheid en diversiteit van onze professionals en zetten ons in om een werkomgeving te creëren waarin zowel cliënten als collega’s zich thuis voelen. Elke collega telt bij Youz. Elkaar met een open mind versterken en met verschillen effectief samen te werken willen we bouwen aan een inclusieve werkomgeving.
 • Onderdeel zijn van een TOPGGz gecertificeerde organisatie
  Youz heeft enkele afdelingen met het TOPGGz-keurmerk. Dat zijn het Leo Kannerhuis, Eetstoornis Experts Netwerk (ÉÉN) (de samenwerkende zorgprogramma’s eetstoornissen van Youz, PsyQ (beide Parnassia Groep) en Emergis in Zeeland.) en Sarr Autisme Rotterdam. Dit keurmerk houdt in dat de afdeling voldoet aan strenge criteria voor specialistische diagnostiek en behandeling, wetenschappelijk onderzoek, innovatie en kennisverspreiding. Naast het behoud dit keurmerk werken we aan het ontwikkelen en uitbreiden van het TOPGGz-aanbod van Youz.
 • Werken door naast onze cliënten te gaan staan
  Of het nou onze collega’s van de ambulante teams zijn, van de FACT jeugdteams of collega’s van Youz Online, iedere collega wilt een verbindende factor zijn en staat naast de cliënt. Dit betekent dat we luisteren naar de behoeften van onze cliënten en maatwerk leveren. Ook door gebruik te maken van ervaringsdeskundigheid willen we ons zorgaanbod verbreden en waar nodig verbeteren.
 • Jezelf blijven uitdagen door opleiding en ontwikkeling
  In samenwerking met de Parnassia Groep Academie biedt Youz tal van opleidingen en scholingsmogelijkheden. We geloven erin, dat door te blijven investeren in de opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden van onze professionals we hoogwaardige zorg kunnen blijven bieden aan onze cliënten.

Een warm welkom

Youz wil met zoveel mogelijk blijvend effect bijdragen aan de verbetering van de (dagelijkse) kwaliteit van leven van (jonge) kinderen en jeugdigen met psychische/psychiatrische problemen en hun primaire verzorgers. De cliënt tot wie wij ons richten is het (jonge) kind, de jeugdige én zijn/haar verzorgers. Dit betekent dat wij – in onze rol van behandelaar, ondersteunende collega, manager, directeur, bestuurder – bij alle keuzes die wij maken, altijd hun behoeftes en wensen voor ogen hebben. Zo kijken wij ook naar onze nieuwe medewerkers. Wij willen oog hebben voor jouw behoeftes en wensen! Vanuit Youz willen wij jou een warm welkom geven bij je nieuwe werkplek. Dit doen wij onder andere door te werken met een introductieprogramma en een (vaste) inwerkbegeleider.

Werken en Leren bij Youz

Op zoek naar een vacatures, een stage- of opleidingsplaats binnen de kind- en jeugdpsychiatrie? Youz streeft naar een integer en inspirerend werkgeverschap. Met veel aandacht voor deskundigheidsbevordering. Daarom biedt Youz goede opleidingsmogelijkheden, een grote flexibiliteit in werktijden en interne mobiliteitsmogelijkheden. Bekijk onze vacatures. Wil je weten welke vacatures we nog meer hebben voor jou binnen Parnassia Groep of heb je interesse in een stage of vrijwilligerswerk? Kijk voor het meest actuele aanbod op de werken-en-leren website van Parnassia Groep.

Studenten bieden wij stageplaatsen. We hebben voor diverse opleidingen én op verschillende niveaus stageplekken. Staat jouw opleiding er niet bij? Meld je dan toch aan, wij verzorgen ook stages op maat.

Leren en tegelijk aan het werk in de geestelijke gezondheidszorg bij Parnassia Groep? Dat kan via verschillende mogelijkheden bij onze zorgbedrijven op MBO, HBO, HBO-master, WO niveau. Ook hebben we (medisch-)specialistische vervolgopleidingen. Kijk eens naar onze opleidingsmogelijkheden. Uiteraard zijn al onze opleidingen gecertificeerd.