Nieuws

Nieuws van Youz

01 oktober 2021

laura+200.jpg

Laura Hesselman is Live Online Behandelaar bij Youz Online. Dit doet ze 100% online, vanaf een speciale locatie. Laura woont namelijk in Italië. “Voor mij is dit een ideale combinatie: mijn vak als Orthopedagoog uitoefenen en tegelijkertijd in het land wonen waar ik het allerliefst ben.” Vanuit haar thuiswerkkantoor geeft ze dagelijks meerdere groeps- en individuele behandelingen. Hoe haar cliënten de live online behandelingen ervaren? En hoe zij online interactie met cliënten creëert en op zo’n grote afstand tóch verbonden blijft met collega’s? Laura legt het uit. 

Hoe het begon 

“Youz Online zet veel in op innovatie. Meegaan met de tijd en blijven aansluiten bij de jongeren en de techniek, staan hoog op de agenda. Dat trok mij ontzettend aan. Alle behandelingen via Youz Online zijn live en online. Het is dan ook geen probleem dat ik in Italië woon en vanuit hier werk. Als Live Online Behandelaar bij Youz Online geef ik nu live online groepsbehandelingen aan ouders, kinderen en jongeren, bijvoorbeeld over autisme en ADHD. Ik geef ook individuele behandelingen, over onderwerpen als o.a. stemming, angsten en zelfbeeld.” 

Voordelen voor cliënten

“Naast dat ik het zelf heel fijn vind om op deze manier te kunnen werken, levert live online behandelen ook veel voordelen voor de cliënten op. Een mooi voorbeeld is de psycho-educatie die ik nu geef aan jongeren met ADHD. In die groep zit een deelnemer die veel bewegingsdrang heeft. Tijdens onze sessies logt hij in op zijn mobiele telefoon en gaat hij ergens buiten zitten. Als hij dan even wil opstaan of wandelen, kan hij dat doen met zijn telefoon in de hand. Hij is daardoor niet minder betrokken; dit zorgt er juíst voor dat hij de vrijheid heeft om tijdens de behandelgroep te bewegen zodat hij zich kan blijven concentreren. Voor hem is dit echt een uitkomst. Hetzelfde geldt voor ouders. Zij kunnen de behandeling of sessie thuis volgen, dan hoeven ze geen oppas te regelen. We bieden de sessies ook in de avond aan, zodat ouders kunnen deelnemen als de kinderen in bed liggen. Live online behandelen biedt veel mogelijkheden waardoor het haalbaarder én toegankelijker wordt om deel te nemen.” 

Ervaring van cliënten met live online behandelen 

“In het begin vinden cliënten het vaak een beetje spannend. Daarom doen we vooraf altijd een online intake om te kijken of de juiste apps zijn geïnstalleerd en of ze hun weg kunnen vinden in het digitale platform. Daarmee neem je die eerste onzekerheid en spanning weg. Vrij snel tijdens een eerste sessie merk je dat mensen het goed oppakken. De reacties aan het eind zijn vaak positief. Deelnemers vinden het fijn dat ze met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen. Het platform is overzichtelijk, makkelijk en laagdrempelig en cliënten en deelnemers kunnen alles snel vinden. Als ze er eenmaal van hebben geproefd, zijn de meeste mensen verkocht.” 

Eindeloos veel mogelijkheden voor interactie  

“Om de interactie op gang te brengen, gebruiken we bijvoorbeeld korte filmpjes om onderdelen van de behandeling te illustreren. We zetten soms posters in, gebruiken quiz vragen of stellingen. We maken leuke sheets waarop je kunt aanvinken of je een kenmerk van autisme of ADHD wel of niet bij jezelf herkent. Aan de hand daarvan kunnen we het hebben over voorbeelden: hoe ziet dat er dan uit voor jou? Cliënten kunnen zelf teksten schrijven op het beeldscherm, dingen aanvinken of aanwijzen. Er zijn zoveel mogelijkheden om die interactie op gang te brengen. Dat werkt gewoon heel goed!” 

Cliënten zijn online écht zichzelf  

“Er blijft natuurlijk altijd een verschil tussen live online contact en fysiek contact. Of iemand in de wandelgangen spontaan tegenkomen. Maar ik merk hoe goed live online behandelen aanslaat. De interactie die je hebt als je elkaar fysiek tegenkomt, is er online ook. Bij Youz Online worden de trainingen en behandelingen heel leuk neergezet, met het platform van Study2Go. Je kunt filmpjes laten zien, tekenen, meeschrijven, eigenlijk van alles. Cliënten zijn in een online sessie écht zichzelf. Dat is soms wel anders als je een fysieke afspraak hebt met een client. Je merkt dat ze in de vertrouwelijke thuisomgeving sneller ontspannen, zich kwetsbaar opstellen en hun mening geven. Dat vind ik een grote meerwaarde.”