Nieuws

Nieuws van Youz

06 mei 2019

Regulier-bloemen.jpg

Vincent kreeg ooit de diagnose schizotypische persoonlijkheidsstoornis. Jaren later kreeg hij de diagnose borderline. Weer jaren later werd het autisme. Een verkeerde diagnose krijgen komt regelmatig voor. Op 23 mei gaat de uitzending van AutismeTV hierover.

Verkeerd diagnosticeren is een van de valkuilen in de autismezorg. En zo zijn er meer: mensen met autisme worden soms verkeerd behandeld of bejegend, ze worden overschat, of onderschat. En in de zorgsector schrikt men soms van de diagnose autisme, waardoor snel wordt doorgeschoven naar (hoog)gespecialiseerde psychologen. Dit is niet altijd nodig en soms zelfs onwenselijk.

In de uitzending van AutismeTV op donderdag 23 mei gaan we deze valkuilen onder de loep nemen. Dat doen we aan de hand van de valkuilen in het levensverhaal van Vincent. Hij is 44 jaar en kreeg tien jaar geleden de diagnose autisme.

Alle valkuilen worden onder de loep genomen door Tatiana Brandsma. Zij is gz-psycholoog bij SARR Rotterdam, een specialistisch autismeteam binnen de Parnassia Groep.