Nieuws

Nieuws van Youz

26 maart 2019

Regulier-Beeld+Virtual+Reality+Experience+VR-lespakket+Cyberpesten.jpg

Vandaag lanceren we het VR-lespakket Cyberpesten genaamd 'Doe iets!', om de bewustwording bij jongeren over de impact van cyberpesten te vergroten. Dit doen we op initiatief van Motiv ICT Security en de gemeente Amsterdam én in samenwerking met Stichting Shoot, VeiligheidNL, de gemeente Drechtsteden, het Mediacollege Amsterdam & het Practoraat Het Nieuwe Kijken, het kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding van de Hogeschool van Amsterdam en TNO.

De Virtual Reality-film, geregisseerd door Hugo Metsers, brengt de pestervaring heel dicht bij de leerlingen, waardoor ze heel goed kunnen invoelen wat online pesten met je doet. Zo worden leerlingen eerder aangespoord om verdediger te worden en geen meeloper, als het om cyberpesten gaat. Uit onderzoek blijkt dat 21 % van de tieners tussen de 12 en 17 jaar oud wel eens online is gepest. Het aantal blijft groeien door de snel digitaliserende samenleving waarin jongeren 24/7 bereikbaar zijn. Aandacht voor de impact van cyberpesten is daarom cruciaal!

Lees meer over het lespakket of bestel én reserveer de VR-brillen direct.

Editie NL

Romy Hoogeveen (behandelaar digi poli jeugd en beleidsmedewerker innovatie) heeft deze werkgroep geadviseerd over het bereiken van de doelgroep jongeren en meegedacht over de inhoud van de film. 'Door het laten ervaren van cyberpesten via VR, neem je de jongere mee in hoe het voelt om online gepest te worden. Iets waar jongeren zelf nog niet altijd even goed toe in staat zijn.' Romy is vanavond om 18.15 uur te zien bij Editie NL op RTL4 (bekijk het fragment).