Nieuws

Nieuws van Youz

14 mei 2020

regulier-vrouw-zwaaien.png

Nu de ‘anderhalvemetersamenleving’ meer vorm krijgt kunnen ook wij, net zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen, weer meer mensen op onze locaties ontvangen. Bovendien kun je in de meeste regio’s snel terecht voor behandeling. Uiteraard ging onze zorg tijdens de corona uitbraak daar waar nodig gewoon door, telefonisch of online.

Er is hard gewerkt om een groot aantal van onze vestigingen geschikt te maken voor meer en veilige afspraken. Hierdoor kan er gewerkt worden met inachtneming van de anderhalve meter afstand en de andere maatregelen conform de RIVM-richtlijnen. Zo zorgen wij voor een zo hoog mogelijke veiligheid voor patiënten en collega’s.

Online waar dat kan, fysiek waar dat nodig is

We blijven de goede ervaringen die we hebben opgedaan met online behandelen inzetten. Nog steeds is beperking van verspreiding van het virus ontzettend belangrijk. Maar we merken ook dat online behandeling niet voor iedereen geschikt is. Afspreken op een vestiging wordt weer mogelijk gemaakt wanneer:

  • Je ondanks de online behandeling achteruit gaat;
  • Je minder herstelt dan verwacht;
  • Je onvoldoende vaardig bent met online of geen beschikking hebt tot een online apparaat

Lees hier wat je moet weten als je één van onze locaties wil bezoeken

Bezoek aan de kliniek

Op de klinische locaties van Youz kunnen de kinderen en jongeren – onder strikte voorwaarden –bezoek ontvangen. De wijze waarop het bezoek plaatsvindt, is per locatie afgestemd op de cliënten en de mogelijkheden van het gebouw. Voorafgaand aan het bezoek wordt met elkaar besproken welke afspraken gelden. Bezoek kan alleen komen indien gezond.

Vragen?

Ben je in behandeling bij Youz en heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met het secretariaat van de afdeling waar je in behandeling bent.