Nieuws

Nieuws van Youz

23 maart 2020

regulier-jonge+vrouw+voor+laptop.jpg

Goed nieuws voor cliënten van Youz. Ondanks de ingrijpende maatregelen omtrent het coronavirus zorgen wij dat onze zorg met de inzet van ons online platform kan worden gecontinueerd. Dat betekent dat een grote groep cliënten en hun ouders niet zonder zorg komt te zitten, maar de komende periode telefonisch of online contact hebben met hun behandelaar.

Bij Youz behandelen we al geruime tijd cliënten online. Door ons platform technisch op te schalen, zijn nu meer behandelaren aangesloten en kunnen we de meeste behandelingen online voorzetten. Onze behandelaren worden altijd getraind en begeleid, zodat de cliënt de kwaliteit en zorg blijft krijgen die hij verdient.

De online spreekkamer

We zorgen ervoor dat individuele behandelingen door kunnen gaan. Elke behandelaar heeft een eigen online spreekkamer die cliënten via een mobiel, tablet of laptop kunnen bereiken. In de online spreekkamer kunnen de cliënt en behandelaar elkaar horen en zien. Daarnaast kan men gebruik maken van de interactieve mogelijkheden die bij onze online behandelingen komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan het noteren van afspraken op het whiteboard. De online spreekkamer is bovendien veilig en garandeert de privacy van de cliënt en de behandelaar.

Online groepsbehandelingen

Daarnaast hebben we geregeld dat grotendeels groepsbehandelingen online worden gecontinueerd. De groep cliënten en behandelaar ontmoeten elkaar op een afgesproken behandeltijd in de Digi Poli om interactief aan de slag te gaan met oefeningen. Voorafgaand en na afloop van de online groepssessies kunnen cliënten aan de slag met informatie en opdrachten die ze online inleveren en bespreken met de behandelaar.

Uitdagingen thuis ondersteunt met webinars

We beseffen ons dat ouders momenteel voor uitdagingen staan door het combineren van werk vanuit huis en de zorg voor de kinderen. Om die reden starten we voor ouders binnenkort ook informatieve online webinars om handvatten te bieden hoe het beste met deze tijdelijke nieuwe situatie om te gaan. Hierover later meer.

Vragen

Met de online oplossingen zijn we deze periode toch dichtbij, gaat de behandeling door en staat Youz voor je klaar. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit bericht of willen weten wat de mogelijkheden voor jou zijn? Neem dan contact op