Nieuws

Nieuws van Youz

30 juli 2019

regulier_iron+man+voor+grip+op+je+dip.jpg

De 23-jarige Ruben den Hartog uit Cothen heeft zondag 14 juli meegedaan aan de Ironman in Bolton. Hij haalde met zijn prestatie (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen) bijna 23.000 euro op voor het goede doel: Stichting Grip op je Dip. Deze stichting, waar Youz mede-initiatiefnemer van is, helpt jongvolwassenen met depressieve klachten en suïcidale gedachten. Ruben kwam na 13 uur, 23 minuten en 48 seconden over de finish.

De aanleiding van Rubens deelname is de zelfdoding van zijn beste vriend Jochem, een aantal jaar geleden. Met het ingezamelde geld wordt een online groepscursus ontwikkeld voor jongeren die de dip voorbij zijn en suïcidale gedachten hebben.

Grip op je Dip

Grip op je dip is in het leven geroepen voor 16 tot 25 jarigen die al een tijd niet lekker in hun vel zitten, somber zijn en negatieve gedachten hebben. Om grip te krijgen op die gevoelens biedt Grip op je Dip een online groepscursus aan waar jongeren anoniem en kosteloos aan kunnen deelnemen. Daarnaast biedt Grip op je Dip een e-mailservice voor individuele begeleiding en een website met informatie over dips en depressie. Grip op je Dip is een gezamenlijk initiatief van Youz, Indigo, Dimence en het Trimbos-instituut.