Nieuws

Nieuws van Youz

03 oktober 2019

regulier_constantcircle.png

Youz-kliniek De Fjord in Capelle aan den IJssel heeft in samenwerking met jongeren die in deze kliniek zijn opgenomen, een nieuwe app ontwikkeld. De app, Constant Circles, maakt het voor de jongeren mogelijk om hun belangrijkste sociale contacten, hun ‘inner circle’, digitaal om zich heen te hebben.

De jongeren kunnen bemoedigende boodschappen van deze personen toevoegen, zoals video-opnamen, audio-fragmenten, geschreven tekstjes en ook foto’s. Ook is het mogelijk om kleuren (rood, oranje of groen) toe te kennen aan deze boodschappen, zodat ze in crisis (rood), als het minder goed gaat (oranje) en als het wel goed gaat (groen) de juiste boodschappen te zien krijgen.

Constant Circle is een gratis app, dóór en vóór patiënten. Gebruikers hoeven geen account te maken en de app slaat geen persoonsgegevens op. Doelstelling is om mensen met psychische klachten een gratis instrument te bieden om hen te helpen omgaan met hun klachten. De effectiviteit van de app wordt de komende tijd verder onderzocht.