Voor wie en hoe werken wij?

Ieder kind is anders. Daarom krijgt iedereen die bij Youz komt een behandeling op maat. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in psychische en psychiatrische stoornissen bij baby's, peuters, kleuters, kinderen, pubers en (jong)volwassenen. Je kunt vertrouwen op verantwoorde zorg en goede dienstverlening.

Wie kunnen bij ons terecht?

Baby's, peuters, kleuters, kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met psychische stoornissen kunnen bij ons terecht. Onderzoek en behandeling vinden vrijwel altijd plaats in nauwe samenwerking en overleg met de ouders. Iedereen die belangrijk is voor het succes van de behandeling, betrekken we erbij mits daarvoor toestemming gegeven is.

Kinderen tot 12 jaar

Altijd toestemming nodig van ouders

Kinderen van 12 tot 16 jaar

Zowel toestemming van kind als ouders nodig

Kinderen vanaf 16 jaar

Toestemming van ouder is niet nodig

Voor een compleet overzicht van de rechten van kinderen en jongeren bij een medische behandeling, bekijk je onze folder.

Stappen na aanmelding

Voor een behandeling bij Youz is een verwijsbrief nodig van de huisarts, medisch specialist of van de gemeente. Ook hebben we een identiteitsbewijs nodig. Dat is een wettelijke verplichting: iedereen die in zorg komt bij een instelling, moet zich identificeren. Dat geldt ook voor minderjarigen jonger dan 14 jaar. Jij en je kind legitimeren zich met: een geldig Nederlands paspoort, identiteitskaart, (brommer)rijbewijs of een vreemdelingendocument. Heb je geen legitimatiebewijs en je kunt er geen aanschaffen (bijvoorbeeld omdat je geen geld hebt), ga dan naar een wijkteam of de gemeente met de vraag of zij je kunnen helpen.

Ben jij 18 jaar of ouder? De hebben we ook een verzekeringsbewijs nodig. De volgende stap is aanmelden. Daarna volgt een gesprek met jou en je ouders. We kijken of Youz de meest geschikte organisatie is om jouw problemen te behandelen. Als dit niet zo is, overleggen wij met andere zorgverleners die je wel verder kunnen helpen.

Intake en diagnose

Vervolgens start een intakefase. Tijdens deze intake onderzoeken we de problemen en brengen we de vragen en problemen in kaart. Daarna stellen we vast wat er aan de hand is; dit is de diagnose. Vervolgens maken we een behandelplan. Dit doen we samen met de ouders en afhankelijk van je leeftijd ook met jou.