Paginakop - werken en leren

Werken in de jeugdpsychiatrie

Bij Youz zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe collega’s die gepassioneerd zijn om samen met onze doelgroep: kinderen, jongeren en hun gezin te werken aan herstel. Wij ontvangen jou met een glimlach en zorgen ervoor dat je je snel erkend en gewaardeerd voelt, en goed gefaciliteerd wordt om je volledig in te kunnen zetten in het werk.

Met meer dan 50 locaties in het hele land is er altijd wel een locatie van Youz bij jou in de buurt om aan de slag te gaan! Hebben wij jouw interesse al gewekt om bij Youz te komen werken? Klik op de button hieronder om onze openstaande vacatures te bekijken. Wil je eerst nog iets meer te weten komen over het werken en leren bij Youz? Lees dan verder onder de button.

Direct naar onze open vacatures ​​​​​​​

Divers en uitdagend werk

Het werk bij Youz is heel divers. Vaak is een cliënt niet alleen het kind, de jongere of de jongvolwassene die klachten of ernstigere problemen heeft, maar help je ook het gezin. Het doel is om iedereen weer een gewoon leven te laten ervaren.

Chantal van Basten van Youz Ede vertelt hierover: ‘Wij sparren dus ook veel met elkaar en daar komen waardevolle oplossingen uit die meestal betrekking hebben op het hele gezin. Vaak blijkt dat de cliënt eigenlijk niet (alleen) het kind is, maar juist ook de vader of moeder die kampen met opvoedvragen of soms ook persoonlijke problematiek kennen.’

De diversiteit zit hem ook in het zowel individueel als in teamverband werken. Multidisciplinair, in teamverband of met een grote mate van zelfstandigheid? Bij Youz werk je binnen kleine, vaak multidisciplinaire teams. Collegialiteit staat voorop. Jouw mening doet ertoe. Voor specialisten zoals orthopedagogen, kinder- en jeugdpsychiaters, (GZ)-psychologen, systeemtherapeuten, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, sociotherapeuten en ervaringsdeskundigen is Youz een uitdagende werkplek.

“Elke casus​​​​​​​ is heel anders; van stevige gezinsproblematiek waarin we nauw schakelen met jeugdzorg, tot een niet onderkende ontwikkelingsstoornis; alles komt voorbij. Onze focus ligt op herkennen en onderzoeken van de onderliggende problematiek van de huidige aanmeldklachten zoals depressie en suïcidaliteit.” Vertelt GZ-psycholoog Vera Schmidt van de Spoedpoli van Youz in Rijnmond.

Youz biedt ook online behandelingen. ‘De flexibiliteit past goed bij mij als persoon, maar ik zie ook wat voor positief effect het heeft op mijn cliënten.’ Lees over de ervaring met online behandelen van online behandelaar Angela van den Heuvel of haar collega Inger-Elze. Lees ook hoe meer behandelaars door Corona online zijn gaan behandelen.

Meer ervaringen van de medewerkers van Youz lezen? Ontmoet onze collega’s die vertellen over hun werk bij Youz.

Een warm welkom

Youz wil met zoveel mogelijk blijvend effect bijdragen aan de verbetering van de (dagelijkse) kwaliteit van leven van (jonge) kinderen en jeugdigen met psychische/psychiatrische problemen en hun primaire verzorgers. De cliënt tot wie wij ons richten is het (jonge) kind, de jeugdige én zijn/haar verzorgers. Dit betekent dat wij – in onze rol van behandelaar, ondersteunende collega, manager, directeur, bestuurder – bij alle keuzes die wij maken, altijd hun behoeftes en wensen voor ogen hebben. Zo kijken wij ook naar onze nieuwe medewerkers. Wij willen oog hebben voor jouw behoeftes en wensen! Vanuit Youz willen wij jou een warm welkom geven bij je nieuwe werkplek. Dit doen wij onder andere door te werken met een introductieprogramma en een (vaste) inwerkbegeleider.

Werken en Leren bij Youz

Op zoek naar een vacatures, een stage- of opleidingsplaats binnen de kind- en jeugdpsychiatrie? Youz streeft naar een integer en inspirerend werkgeverschap. Met veel aandacht voor deskundigheidsbevordering. Daarom biedt Youz goede opleidingsmogelijkheden, een grote flexibiliteit in werktijden en interne mobiliteitsmogelijkheden.

Bekijk onze vacatures. Wil je weten welke vacatures we nog meer hebben voor jou binnen Parnassia Groep of heb je interesse in een stage of vrijwilligerswerk? Kijk voor het meest actuele aanbod op de werken-en-leren website van Parnassia Groep.

Studenten bieden wij stageplaatsen. We hebben voor diverse opleidingen én op verschillende niveaus stageplekken. Staat jouw opleiding er niet bij? Meld je dan toch aan, wij verzorgen ook stages op maat.

Leren en tegelijk aan het werk in de geestelijke gezondheidszorg bij Parnassia Groep? Dat kan via verschillende mogelijkheden bij onze zorgbedrijven op MBO, HBO, HBO-master, WO niveau. Ook hebben we een Specialistenopleiding. Kijk eens naar onze opleidingsmogelijkheden. Uiteraard zijn al onze opleidingen gecertificeerd.

​​​​​​​
​​​​​​​Vacatures Stageplaatsen Opleidingsmogelijkheden​​​​​​​

Parnassia Groep

Youz is onderdeel van Parnassia Groep. Als collega van Parnassia Groep kun je rekenen op een plaats waar je tot je recht komt. Onze medewerkers zijn immers ons kapitaal. En daarom ondersteunen we je in je verdere ontplooiing en investeren we in jouw ontwikkeling.