paginakop behandeling en verblijf

Rif

Rif

Rif is net als Koraal een afdeling voor kinderen van 6 tot 12 jaar die thuis, op school en met andere kinderen vastlopen. Je hebt vaak last van psychiatrische problemen (te denken valt aan AD(H)D, autisme, hechtingsstoornis en/of andere problemen), waardoor je ouders, broers en zussen en leerkrachten niet meer weten hoe ze met je moeten omgaan. Er kan bijvoorbeeld ook sprake zijn van depressieve klachten of problemen door angst.

Observatie en dagbehandeling

Op de afdeling Rif kan je terecht voor observatie en dagbehandeling. We bekijken dan altijd eerst wat er aan de hand is. Dat doen de behandelaren op jouw afdeling, en tegelijkertijd hebben een ouderbegeleider, systeemtherapeut en een ambulante gezinsbehandelaar (die ook bij je thuiskomt) intensief contact met jouw ouders en de rest van je gezin. Deze intensieve samenwerking vinden we belangrijk om de relatie met je ouders te versterken en de basis te leggen voor jouw terugkeer naar huis.

De observatieperiode duurt ongeveer 6 weken en kan gevolgd worden door dagbehandeling. Een behandeling duurt totaal ongeveer 6 tot 9 maanden. In de ochtend of de middag ga je naar de school De Strandwacht, bij ons op het terrein. We werken bij Youz vanuit de geweldloos verzet methodiek.

Praktische zaken

Rif is op de locatie Dr. van Welylaan in Den Haag. Deze locatie ligt tegen de duinen aan en heeft een grote tuin. Ook is er een sportruimte en creatieve ruimte waar je tijdens je verblijf van gebruik kunt maken.