Aanmelden 

Wil je je aanmelden voor een behandeling bij Youz? Daarvoor heb je een verwijsbrief nodig van een verwijzer. Dit is bijvoorbeeld je (huis)arts, de gemeente, het wijkteam of een instelling zoals Jeugdbescherming. De verwijzer maakt een verwijsbrief voor je of deelt deze met Youz. Houd er rekening mee dat er voor de meeste behandelingen wachttijden zijn. Nadat Youz de verwijsbrief heeft ontvangen, ontvang je een uitnodigingsbrief voor een intakegesprek. Het kan even duren voordat het intakegesprek plaatsvindt. Je hebt dus altijd een verwijzing nodig, behalve bij preventie trainingen.

​​​​​​Behandelingen worden vergoed door de gemeente of zorgverzekeraar.

Let op: de formulieren voor het aanmelden zijn niet bedoeld voor spoedeisende zorg of het wijzigen of afzeggen van een bestaande afspraak.

Onze formulieren worden via een veilige verbinding en versleuteld verstuurd. Lees meer over hoe wij met persoonsgegevens omgaan.

Legitimatieplicht

Let op: iedereen die zorg krijgt in Nederland is verplicht om zich te legitimeren, dus ook als je bij Youz in behandeling bent. Dat betekent dat je altijd een geldige ID-kaart, paspoort of rijbewijs moet meenemen als je een afspraak hebt bij Youz.

Lees meer over legitimatieplicht op de website van de Rijksoverheid.