paginakop sub adhd

‘Ik doe nu gewoon de havo'

‘Ik doe nu gewoon de havo'

Doordat Tom (16 jaar) hulp heeft gezocht voor zijn ADHD-klachten heeft hij zijn school kunnen overtuigen dat hij de havo aankan.

Met medicijnen naar huis gestuurd

Tom heeft een oudere broer die ADHD heeft. Zijn moeder herkende de symptomen bij hem en ging met hem naar Youz. Tom had inderdaad ADD (een vorm van ADHD zonder hyperactiviteit). Hij kreeg medicijnen en die veranderden zijn leven.

Niet zeker in de klas

"Ik zocht toch hulp voor mijn ADD," vertelt Tom. "Ik wist niet goed hoe ik ermee om moest gaan. Ik vergat vaak dingen en voelde me niet zeker in de klas. Ik kan het niet uitleggen, het is een onprettig gevoel, ik voelde me niet fijn."

Positieve eigenschappen

"Door begeleiding en hulp bij Youz heb ik meer geleerd over mezelf. Vooral over mijn positieve eigenschappen. Ik ben erg creatief en als iets moeilijk is, blijf ik zoeken naar oplossingen. Terwijl ik alleen maar werd gezien als 'dat kind dat alles vergeet'. Ik krijg ook oefeningen die me helpen, zoals to-do-lijstjes."

Gewoon de havo

"Ik heb vorig jaar mijn eindexamen mavo gedaan. Ik wilde graag havo doen, maar mijn school vond dat geen goed idee. Mijn nieuwe school was eerst ook niet zo happig, maar toen ik zei dat ik begeleiding kreeg, mocht ik komen. Ze houden er rekening mee. En ik doe nu gewoon de havo. Heel fijn dat ze begrip voor me hebben. Je voelt je niet goed als mensen een beeld bij je hebben waar je helemaal niks aan kan doen."